Ειδησεογραφικό site

Ο Κιμ θέλει χάμπουργκερ!

1.120
Της Μαλένας Παππά
Νέα εποχή για τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη Βόρεια Κορέα. Σε μία από τις μικρότερες πληθυσμιακά χώρες της Άπω ανατολής, ανατέλλει η… Δύση. Το πρώτο βήμα έγινε με τη διακορεατική σύνοδο κορυφής όπου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε Ιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έδωσαν τα χέρια. Συμφώνησαν στην εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή και δεσμεύτηκαν για την “πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.

Ωστόσο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν σταμάτησε εκεί. Δείχνει ξεκάθαρα αποφασισμένος για την Δυτική στροφή που έχει πάρει και κάνει και ένα βήμα παραπέρα.

Εν όψει της συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ μέσα στον Μάιο, θα ζητήσει από τις ΗΠΑ να επενδύσουν στη Βόρεια Κορέα. Πιθανολογείται δε, ότι στην κορυφή της λίστας με τις Αμερικανικές επενδύσεις, θα είναι υποκαταστήματα της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας fast food “McDonalds”, ενώ είναι ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο ανέγερσης ενός «Πύργου Τραμπ» στην μοντέρνα Βόρεια Κορέα.

Η τοποθεσία της συνάντησης Κιμ – Τραμπ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο αναφέρουν ως πιθανά μέρη τη Σιγκαπούρη και τη Μογγολία. Μέσω του γνωστού αγαπημένου του μέσου, ο Αμερικανός πρόεδρος εισηγήθηκε τη Δευτέρα η συνάντησή τους να πραγματοποιηθεί στον Οίκο της Ειρήνης, εκεί όπου την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, στα σύνορα των δύο χωρών.

Τελικά ο “τρελός” και “πυραυλάνθρωπος” Κιμ Γιονγκ Ουν δεν πάτησε το… κουμπί και από ότι φαίνεται μάλλον τα έχει… 400!

Τα σχόλια είναι κλειστά.