Ειδησεογραφικό site

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στέλνει τη μικρή αδερφή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ν. Κορέας

39

Τη… σκιά του στέλνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ.

H αγαπημένη του αδερφή, Κιμ Γιο Τζιονγκ, με μεγάλη επιρροή στην πολιτική σκηνή της Βορείου Κορέας, μεταβαίνει στη Νότιο Κορέα για να παραστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν μεθαύριο.

Για την Τζιονγκ τους τελευταίους μήνες οργιάζουν οι φήμες ότι έχει αναλάβει καθήκοντα υψηλόβαθμου στελέχους κι ότι είναι το δεξί χέρι του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Πρόκειται για τη μικρή αδελφή του Κιμ, περίπου 30 ετών, και διαχειρίζεται μεταξύ άλλων όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του αδερφού της. Πέρυσι προήχθη στην πολιτική πτέρυγα του Εργατικού κόμματος βγαίνοντας από τη «σκιά».  Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Tζιονγκ έχει την ίδια μητέρα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Την ώρα που οι αρχές της Νοτίου Κορέας λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας με drones σε ρόλο αστυνομικού που θα εποπτεύουν τον εναέριο χώρο της Σεούλ κατά τη διάρκεια του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι έχει ξεσπάσει επιδημία ιογενούς γαστρεντερίτιδας (νοροϊός).

Πάνω από 1.200 φύλακες ασφαλείας νόσησαν με πρώτο σύμπτωμα τους ακατάσχετους εμετούς. Οι αρχές επιστράτευσαν 900 στρατιώτες για να τους αντικαταστήσουν. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας τα οποία βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.