Ειδησεογραφικό site

Ο καθηγητής του ΑΠΘ που έγραψε «Ντροπή» είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και γράφει στην «Αυγή»

118

«Ντροπή, ντροπή, ντροπή, ντροπή», έγραψε με κιμωλία ο καθηγητής του ΑΠΘ, Τριαντάφυλλος Τρανός​​​​​​​ με αφορμή την έφοδο των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για να σταματήσουν κατάληψη. Ωστόσο, η έφοδος έγινε με εντολή εισαγγελέα, και μετά από αίτημα του πρύτανη του ΑΠΘ.

Πράγματι, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ανήκουν σε ελευθεριακά σχήματα και στο σχήμα των ΕΑΑΚ, από τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Πολυτεχνικής και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών, κρατώντας λοστούς και εργαλεία διάρρηξης, πραγματοποίησαν κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης, η οποία έληξε, μετά από αίτημα της πρυτανικής αρχής, με έφοδο των ΜΑΤ και προσαγωγές.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε λέγοντας ότι «Τα πανεπιστήμια επί ΝΔ θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν»!

Μετά την κίνηση του καθηγητή Τριαντάφυλλου Τρανού, να γράψει «Ντροπή» με κιμωλία στο έδαφος, καταδικάζοντας όχι τα έκτροπα, αλλά την παρέμβαση της αστυνομίας, ο ιστορικός Στάθης Καλύβας καταδίκασε την συγκεκριμένη ενέργεια, λέγοντας «βγήκαν και μιλούν για ντροπή άνθρωποι που δεν ντράπηκαν για τις επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων τους, για την ωμή καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας».

Σήμερα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αποκάλυψε ότι ο καθηγητής του ΑΠΘ Τριαντάφυλλος Τρανός είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος με την Κατερίνα Νοτοπούλου και αρθρογράφος της «Αυγής»

Τα σχόλια είναι κλειστά.