Ειδησεογραφικό site

Ο Γιώργος Φλωρίδης απαντά στον Μαραντζίδη για τον Τσίπρα: «Στην ίδια κόλαση, στο ίδιο χθες…»

223

Αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του καθηγητή πολιτικής επικοινωνίας, Γιάννη Μαραντζίδη, στην «Καθημερινή της Κυριακής», για τον ΣΥΡΙΖΑ, και σήμερα ήρθε η απάντηση από τον πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη.Ο Γιάννης Μαραντζίδης, στο άρθρο του, υποστήριζε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επανέλθει στην πρωθυπουργία, παρά την «απομάγευση» και απογοήτευση των ψηφοφόρων του, όπως γράφει, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με άλλους ηγέτες, τους Ελευθέριο Βενιζέλο, Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.

Η σύγκριση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους τρεις κορυφαίους ηγέτες της σύγχρονης Ελλάδας, προκάλεσε το παρακάτω ειρωνικό σχόλιο του πρώην υπουργού, Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος απαριθμεί τις διαφορές τους με τον Αλέξη Τσίπρα:
Γράφει ο Γιώργος Φλωρίδης σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Για τις παλιές αγάπες μη μιλάς…»

Αυτόν τον στίχο από ένα όμορφο τραγούδι των Πυξ-Λαξ («Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο»), διάλεξε ως τίτλο του άρθρου του ο Ν. Μαραντζίδης, (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ), στο οποίο εξισώνει τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον…Αλέξη Τσίπρα.

«Αφού όλοι αυτοί επέστρεψαν στην κυβέρνηση, αφού προηγουμένως έχασαν εκλογές», γράφει, «γιατί να μην επιστρέψει και ο Τσίπρας»;

Όμως, εδώ που τα λέμε, κάποιες μικροδιαφορές με τον Τσίπρα, είχαν όλοι αυτοί.

Όπως ο Ε. Βενιζέλος, ας πούμε, που δεν μπέρδευε τη Λέσβο με τη Μυτιλήνη. Απλώς την ελευθέρωσε από τους Τούρκους και στο μεταξύ τριπλασίασε την Ελλάδα.

Ή ο Κ. Καραμανλής, που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ, αλλά ο Τσίπρας έκανε δημοψήφισμα για να τη βγάλει.

Άσε δε τον Α. Παπανδρέου, που δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να συγκυβερνήσει με τους Καμμένους της εποχής του και να βγάζει ψηφίσματα συμπαράστασης στου Κουφοντίνες. Κάποια διεύρυνση που έκανε στις εκλογές του 1981, τον Γέωργιο Μαύρο και τον Μανώλη Γλέζο περιελάμβανε.

Ασήμαντες διαφορές θα μου πείτε…

Επιστροφές καταστροφές, στην ίδια κόλαση στο ίδιο χθες τραγουδούσε ο Θεσσαλονικιός Πασχάλης Τερζής.

Αλλά αυτό πέφτει πολύ λαϊκό, μάλλον…»

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.