Ειδησεογραφικό site

Ο Φίλης «ξαναχτυπά»: Νέοι συσχετισμοί με τις εκλογές- Οι ΑΝΕΛ δεν χωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ

148

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι με τις εκλογές θα υπάρξουν νέοι συσχετισμοί  και οι ΑΝΕΛ δεν χωρούν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή φυσιογνωμία – Αιχμές για τη στάση του Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό

«Με τις εκλογές θα υπάρξουν νέοι συσχετισμοί, όπου θα προκύψει η δυνατότητα προγραμματικών συγκλίσεων. Δύο μπλοκ εξουσίας, ένα με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και ένα με κορμό τη ΝΔ. Αν εκεί χωράνε ή όχι οι ΑΝΕΛ αυτό έχει να κάνει με τη φυσιογνωμία των ΑΝΕΛ. Με τη σημερινή τους φυσιογνωμία δεν χωράνε» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στη σημερινή συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι ήταν «αναγκαστική επιλογή μετά τις εκλογές του 2015». Όπως τόνισε «είναι μια κυβέρνηση εφόσον είναι αναγκαστική, περιορισμένης ευθύνης, δεν είναι στρατηγική κυβέρνηση. Η διάρκειά της είναι μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ιδιαίτερα τώρα που περνάμε μια περίοδο κάποιων δυνατοτήτων για την οικονομική ανάπτυξη στην χώρα μας».

«Ο Καμμένος ήξερε ποια θα είναι η λύση για το Μακεδονικό»

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη διαφωνία του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου στο Σκοπιανό, λέγοντας ότι γνώριζε εξ αρχής ποια θα είναι η λύση για το ζήτημα της ονομασίας.

«Ο κ. Καμμένος έχει ακολουθήσει την κυβερνητική πολιτική σε πολλά ζητήματα όπως είναι και το μεταναστευτικό, έχει διαφοροποιηθεί με τρόπο κάθετο στα ζητήματα που αφορούν το Μακεδονικό. Η έκπληξη είναι ότι ο κ. Καμμένος συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που έχει προγραμματικές δηλώσεις για την επίλυση του Μακεδονικού με σύνθετη ονομασία κλπ. Άρα ήξερε ποια θα είναι η λύση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, ο κ. Καμμένος «όταν μπαίνει λοιπόν μέσα σε αυτή την κυβερνητική συμφωνία, δεν μπορεί ξαφνικά να ανασύρει ένα θέμα κάθετης διαφωνίας. Διαφωνία θα έχει, αλλά όχι διαφωνία για να πέσει η κυβέρνηση και να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας. Διότι αν κινδυνεύσει η συνοχή της κυβέρνησης αυτή την περίοδο, αντιλαμβάνεστε ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας που θα θέσουν σε κίνδυνο όποιες κατακτήσεις έχουμε κάνει στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη. Αυτό θέλουμε πολιτική σταθερότητα».

Μάλιστα, ανέφερε ότι εάν ο κ. Καμμένος θέλει να μετάσχει στο εγχείρημα της πολιτικής σταθερότητας θα πρέπει να το κάνει με βάση τις κυβερνητικές θέσεις και όχι με τις προσωπικές του θέσεις. «Όχι με συνεχείς δηλώσεις και με αιφνιδιασμούς και με εμφάνισή του σε μια επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ όχι με βάση τις κυβερνητικές θέσεις αλλά τις προσωπικές του θέσεις. Έτσι δεν προχωράμε… Μαζεύουμε γάλα και το χύνουμε», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι το πρόβλημα «πρέπει να λυθεί με βάση τη συμφωνία που πετύχαμε. Οι αντιλήψεις για άξονες στο πλαίσιο ενός βαλκανικού ψυχρού πολέμου, που άκουσα και από τον κ. Καμμένο, είναι αντιλήψεις οι οποίες οδηγούν πίσω στην κακή περίοδο της Ιστορίας των Βαλκανίων».

Τα σχόλια είναι κλειστά.