Ειδησεογραφικό site

Ο διεθνούς φήμης Ελληνοκαναδός μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Β2 Δυτικός Τομέας Αθηνών

339

Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος έχει αδιάκοπη παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή ως συνθέτης και πρωτοπόρος στη σύγχρονη ελληνική μουσική δημιουργία. Έχει διακριθεί στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αργεντινή, και σε ευρωπαϊκές χώρες με εμφανίσεις σε αίθουσες συναυλιών όπως Lincoln Center – Νέα Υόρκη, Place des Arts – Μόντρεαλ, Royal College of Music – Λονδίνο, Sofia National Opera and Ballet – Σόφια, Amphithéâtre Richelieu (Université ParisSorbonne) – Παρίσι, Basilique NotreDame de Montréal, Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, Εκκλησιαστήριο (Ωδείο) της Αρχαίας Μεσσήνης, Θέατρο Βεάκειο, στον ΟΗΕ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στο Μανχάταν, Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, κ.ά. Έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε διεθνή φεστιβάλ και σε μεγάλα μουσικά κέντρα, παρουσιάζοντας τις όπερες του «Προμηθέας Δεσμώτης», «Ιλιάδα του Ομήρου», και έργα όπως «Συμφωνία της Ελευθερίας», «Πιάνο Κονσέρτο», Ορατόριο: «Το Τραγούδι των Εθνών», Συμφωνία Νο.4 «της Γης» με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Αθήνας.

Πρόσφατα και από το 2022 ο Παναγιώτης Καρούσος κάνει ένα άνοιγμα στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι μελοποιώντας μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές το οποίο εξελίσσετε με μεγάλη επιτυχία σε συναυλίες με γνωστούς τραγουδιστές όπως Ελένη Ροδά, Νάντια Καραγιάννη, Γιώργος Ζαμπέτας, Δημήτρης Κανέλλος, Δέσποινα Μοίρου, Ερωφίλη Τζάνου, Κώστας Βενετσάνος, κ.α. 

Επίσης, έχει ηχογραφήσει τον Ύμνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Καναδά και το τριπλό άλμπουμ Ορθόδοξη Κατήχηση σε ποίηση και απαγγελία του αρχιεπισκόπου του Καναδά Σωτηρίου.

Ο Παναγιώτης Καρούσος είναι ένας πολυσχιδής μουσικοσυνθέτης Αναγεννησιακού τύπου με τη μουσική του να έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Πολλά ΜΜΕ έχουν αναφερθεί στο έργο του, ενώ ο ίδιος έχει βραβευτεί επανειλημμένως στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την προσφορά του στην τέχνη. Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής για την όπερα και την κλασική μουσική στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Τιμήθηκε ο Κεφαλονίτης μουσικοσυνθέτης Παναγιώτης Καρούσος στο Ζάππειο Μέγαρο από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων! (εικόνες)

Στις 29 Ιουνίου 2022 στο Ζάππειο Μέγαρο ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και Πρόεδρος της INTERNATIONAL ACTION ART παρουσίασε την εξαιρετική συναυλία μελοποιημένης ποίησης με νέα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια του διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του γνωστού μαέστρου και αρχιμουσικού Ανδρέα Πριονά με τη συμμετοχή των ερμηνευτών: Ελένη Ροδά, Δημήτρης Κανέλλος, Δέσποινα Μοίρου, Τζο Αντωνακάκη, Ερωφίλη Τζάνου, Τάσος Κεφεριάν, Νεόφυτος Κουρναζίδης. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιάννης Λαμπράκης (μπουζούκι), Ανδρέας Νιάκαρης (κρουστά), Νίκος Τσαχτσίρης (κοντραμπάσο), Ανδρέας Πριονάς (πιάνο)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.