Ειδησεογραφικό site

Ο «χρησμός» Καμμένου στην Κ.Ο. ΑΝΕΛ: Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία, θα αποσύρουμε υπουργούς και «συνεχίζουμε»

107

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν διευκρίνισε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του  αν το «συνεχίζουμε» σημαίνει ή όχι  στήριξη της κυβέρνησης – Απέφυγε να επαναλάβει τη φράση  «Ρίχνουμε την κυβέρνηση» – Δεν εκλήθη στη συνεδρίαση ο Τέρενς Κουίκ

Τη στάση που θα τηρήσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες από τη στιγμή που θα φτάσει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος του κόμμματος Πάνος Καμμένος κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Ο κ.Καμμένος όμως, περιέλαβε στην τοποθέτησή του και έναν «χρησμό», αφού είπε ότι θα αποσύρει τους υπουργούς του, θα καταψηφίσει τη συμφωνία και «συνεχίζουμε».

Αυτή η διατύπωση προκάλεσε διπλή ανάγνωση μεταξύ των βουλευτών των ΑΝΕΛ αφού ο κ.Καμμένος δεν διευκρίνισε αν το «συνεχίζουμε» σημαίνει στήριξη ή όχι της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Πάντως, ο κ.Καμμένος απέφυγε να επαναλάβει τη φράση «ρίχνουμε την κυβέρνηση».

Ωστόσο, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν εκλήθη ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ: Αν και εξωκοινοβουλευτικός, ήταν παρών στις προηγούμενες συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Απούσα ήταν και η κ.Κουντουρά, ενώ ο κ.Καμμένος έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κοινά ψηφοδέλτια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΑΝΕΛ αναμένεται να στηρίξουν την συμφωνία με την Εκκλησία, υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσει η Ιεραρχία, ενώ στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ συζητήθηκε και η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και οι εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.