Ειδησεογραφικό site

Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για το κόμμα Κασιδιάρη

24

Λίγες ώρες απέμειναν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου που θα κληθεί να αποφασίσει – μεταξύ άλλων -αν το κόμμα Κασιδιάρη θα κατέβει ή όχι στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει αύριο τα κόμματα, τους συνδυασμούς κομμάτων και τους μεμονωμένους υποψηφίους που έχουν υποβάλει αίτηση για να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023 – ανάμεσά τους και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Από την απόφαση του Αρείου Πάγου θα κριθούν πολλά για την εκλογική αναμέτρηση καθώς δημοσκοπικά, το κόμμα «Έλληνες» εμφανίζεται να περνά το όριο του 3%, ως εκ τούτου η επόμενη Βουλή θα είναι επτακομματική, δυσκολεύοντας την επίτευξη αυτοδυναμίας.

Ήδη ο Α. Πάγος έχει «κόψει» το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, στο οποίο συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ της Αφροδίτης Λατινοπούλου αλλά και το κόμμα Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, του Νίκου Νικολόπουλου, όπως είπε ο ίδιος.

Βαρουφάκης: Να μην αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη -«Θα ήθελα να μην υπάρχει, αλλά…»
Σημειώνεται ότι απόψε, μιλώντας στο «Star» ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης εξέφρασε την αντίθεσή του με το δικαστικό μπλόκο στο κόμμα του Κασιδιάρη. «Όχι! Το λέω με βαριά καρδιά. Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη, να μην υπάρχει το αβγό του φιδιού, να μην έχει εκκολαφθεί, αλλά αυτά παθαίνουμε… όταν η Αριστερά αποτυγχάνει να οργανώσει την αντίσταση στη λεηλασία των πολλών σε περίοδο κρίσης, το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται». Παράλληλα υποστήριξε ότι «δεν είναι ποτέ λύση απέναντι σε κάποιον που θέλει να ακρωτηριάσει την Δημοκρατία να την ακρωτηριάσεις εσύ εκ μέρους του»

Τα σχόλια είναι κλειστά.