Ειδησεογραφικό site

ΝYT: Το FBI καλεί τον πρώην επικεφαλής της καμπάνιας Τραμπ να παραδοθεί

36

Το FBI κάλεσε, σύμφωνα με τους New York Times, τον πρώην επικεφαλής της καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, να παραδοθεί ενώ είναι σε εξέλιξη ειδική έρευνα των αμερικανικών αρχών γύρω από την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα οι κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ και του πρώην συνεργάτη του Ρικ Γκέιτς δεν έχουν διευκρινιστεί αλλά αποτελούν μια σημαντική κλιμάκωση στην έρευνα που έχει ρίξει βαριά σκιά στον πρώτο χρόνο του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Μάναφορτ ήταν υπό έρευνα για παραβίαση της φορολογικής νομοθεσίας, ξέπλυμα χρήματος ενώ ερευνάται και το αν απέκρυψε πληροφορίες για επαφές με ξένους παράγοντες.

Όσο για τον Γκέιτς το όνομά του εμφανίζεται σε έγγραφα που σχετίζονται με εταιρείες που ίδρυσε ο Μάναφορτ στην Κύπρο προκειμένου να λαμβάνει πληρωμές από πολιτικούς και επιχειρηματίες στην ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με τους NYT.

Πολιτικοί αναλυτές στην αμερικανική πρωτεύουσα εκτιμούν επίσης ότι ενδεχόμενες συλλήψεις θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον Λευκό Οίκο, εντείνοντας το κλίμα των γενικότερων πολιτικών πιέσεων γύρω από την κυβέρνηση Τραμπ.

Από την πλευρά τους ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο συνωμοσίας με τους Ρώσους, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιευτεί αποδείξεις σχετικά με την ύπαρξη δόλιων επαφών και σχέσεων με την Ρωσία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.