Ειδησεογραφικό site

NYT :Ο Σαμαράς θέλει να κερδίσει χρόνο, τα μέτρα που εξήγγειλε δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα

25

Σκληρό άρθρο από την κορυφαία αμερικανική εφημερίδα για την ελληνική κυβέρνηση, μία μόλις ημέρα μετά την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

“Αιχμές” κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τα μέτρα “ανακούφισης” για τα πληττώμενα στρώματα που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη, εξαπολύουν οι New York Times.

Ιδιαίτερη μάλιστα σημασία έχει ότι η απαξιωτική “επίθεση” κατά του Πρωθυπουργού (αφού παρουσιάζει τις κοινωνικές εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, ως να βρίσκονται υπό την αίρεση της τρόικα ),έρχεται μόλις μία ημέρα μετά το αφιέρωμα – “αγιογραφία” στο Μανώλη Γλέζο, που τον παρουσίασε ως το σύμβολο της αντίστασης κατά του φασισμού αλλά και της γερμανικής επιθετικότητας στην Ευρώπη.

Στην ομιλία λοιπόν του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αναφέρονται οι Times της Νέας Υόρκης σε ανταπόκριση από την Αθήνα, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις από τον πρωθυπουργό έγιναν
«σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους κουρασμένους Έλληνες, μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας που έχουν επιδεινώσει το επίπεδο διαβίωσης, και να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο, καθώς η αντιπολίτευση πιέζει για πρόωρες γενικές εκλογές».

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα των διεθνών δανειστών της Ελλάδας -Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ- που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα δύο δανειακά προγράμματα ύψους 240 δισ. ευρώ από το 2010» αναφέρεται στην ανταπόκριση.

«Οι επιθεωρητές της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα εντός του μήνα για την επόμενη αξιολόγησή τους, μετά από τρεις μέρες συνομιλιών με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Παρίσι, αυτή τη βδομάδα. Εάν δεχτούν τα μέτρα, θα ζητήσουν πιθανώς εναλλακτικές περικοπές για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων» προσθέτει το δημοσίευμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.