Ειδησεογραφικό site

NY Times: Αγωνία για τον τουρισμό στην Ελλάδα μετά τις εκλογές -Θα καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το «all inclusive»;

34

tourismosΟι New York Times σε εκτενέστατο άρθρο τους αναφέρονται στις προθέσεις που έχει αλλά κυρίως στις αποφάσεις που αναμένεται να πάρει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις διακοπές «all inclusive» που πολλοί ξένοι τουρίστες απολαμβάνουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα,σε περίπτωση που έλθει στην εξουσία σκοπεύει να περιορίσει σημαντικά τα all inclusive τουριστικά πακέτα, καθώς πιστεύει πως θα τονώσει τις τοπικές επιχειρήσεις και τους ντόπιους επιχειρηματίες.

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποτελούν καμπή για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρουν οι NY Times συνδέοντας προφανώς τις δηλώσεις Τσίπρα για διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους με τους πιστωτές της χώρας, ενώ προσθέτει ότι και το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία δεν σκοπεύει να βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό. Στο άρθρο αναφέρεται η εξαγγελία της τωρινής κυβέρνησης Σαμαρά για αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από 6,5% σε 13%, δηλαδή σε διπλασιασμό του, που θα «γονατίσει» την τουριστική βιομηχανία.

52χρονος τουρίστας: Αν η Ελλάδα σταματήσει το  all-inclusive θα πάω στην Τουρκία

Η εφημερίδα θέλοντας να τονίσει τις επιπτώσεις που θα έχει ο περιορισμός των τουριστικών πακέτων all – inclusive στον ελληνικό τουρισμό, φέρνει ως παράδειγμα έναν αναγνώστη της, τον 52χρονο David Phillips, ο οποίος δηλώνει ότι για δέκα συνεχόμενα χρόνια κάν ει διακοπές all – inclusive στο Electra Palace της Ρόδου. Ωστόσο στην περίπτωση που κάτι αλλάξει οπ 52χρονος δηλώνει: «Αν στην Ελλάδα καταργηθεί το all – inclusive, απλά θα κάνω τις διακοπές μου στις απέναντι ακτές της Τουρκίας!».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε συνέντευξη της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στην οικονομική εφημερίδα «Ναυτεμπορική», στην οποία υποστηρίζει σθεναρά ότι όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβει τέτοια μέτρα που θα ενδυναμώσουν τον τουρισμό και όχι μέτρα που θα τον οδηγήσουν σε κάμψη.

Μάλιστα υπενθυμίζει πως ο υπεύθυνος για την τουριστική πολιτική στον ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης, έχει δηλώσει ότι το all inclusive δεν είναι και το καλύτερο, γι’ αυτό και το κόμμα του ζητά μια καλύτερη ποιότητα στον ελληνικό τουρισμό. Είχε παραδεχθεί όμως ότι δεν γίνεται να καταργηθούν εντελώς τα συγκεκριμένα πακέτα.

Τι είναι τα πακέτα  all – inclusive

Τα all – inclusive είναι τουριστικά πακέτα που προσφέρουν σε ανταγωνιστικές τιμές οι μεγάλοι tour operators του εξωτερικού και περιλαμβάνουν εκτός από τα έξοδα του ταξιδιού και το κατάλυμα (ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια), όλα τα γεύματα των πελατών τους, τα ποτά, σνακς, εκδρομές και διασκέδαση στον τόπο των διακοπών τους.

 

Πηγή: iefimeirda.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.