Ειδησεογραφικό site

Ντροπή – Αναισχυντία – Αναίδεια

307

Άρθρο του Παναγιώτη Ν. Κρητικού*

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι προέρχεται από άλλο σύμπαν, από άλλον πλανήτη. Δεν έχει άλλη εξήγηση η ταύτισή του με την αναίδεια, την υποκρισία, τη θρασύτητα, την αναισχυντία, τον ιησουιτισμό, τη χαμέρπεια, και όποια άλλη έννοια ταυτίζεται με την εμπάθεια, η οποία είναι η μήτρα του μίσους και του κοινωνικού διχασμού.
Είχε μια ευκαιρία αυτός ο ηγετίσκος, που του την πρόσφερε ο κ. Μητσοτάκης, να αποδεχθεί ο ίδιος και το υποπόδιό του ο ΣΥΡΙΖΑ την εθνική συμφιλίωση. Την κλώτσησε με τρόπο σκαιό, εμπαθή και μοχθηρό.
Τί του ζητήθηκε του κ. Τσίπρα; Του ζητήθηκε να συμμετάσχει από κοινού στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων της MARFIN, θυμάτων του ιδεολογικού μίσους και της πολιτικής βίας. Και απέκρουσε την πρόσκληση. Και όχι μόνον αυτό, αλλά με την ξεχωριστή του παρουσία, σε διαφορετική ώρα, θέλησε να σηματοδοτήσει την ιδεολογική του διάσταση. Εμμένει δηλαδή στην ιδεοληψία του μίσους και του διχασμού.
Απέδειξε ο κ. Τσίπρας ότι το στεφάνι ήταν φόρος τιμής στους θύτες και όχι στα αθώα θύματα. Ήταν τιμή για τους ενόχους, οι οποίοι ανήκουν στον ευρύτερο πολιτικό του χώρο και στους οποίους απευθύνει μήνυμα ότι δεν τους έχει ξεχάσει.
Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Και θέλει να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης. Της Παράταξης της οποίας ηγήθηκαν γίγαντες του Δημόσιου βίου, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Παπανδρέου και τους οποίους ξεδιάντροπα καπηλεύεται. Της Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία αντιτάχθηκε στον εθνικό διχασμό, τον οποίο η παράταξή του προκάλεσε και στην κατάλληλη στιγμή έκανε πρώτη την εθνική συμφιλίωση, από την οποία ωφελημένος ήταν ο κόσμος του δικού του χώρου. Αλλά από τους αγνώμονες δεν περιμένει κανείς αναγνώριση της προσφοράς. Θα περίμενε, όμως, τουλάχιστον ντροπή ή αιδήμονα σιωπή.
Κομμουνιστής γεννήθηκε, καταληψίας μεγάλωσε, τυχάρπαστα έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και, σε μια επώδυνη οικονομική συγκυρία, πήρε τις τύχες της χώρας στα χέρια του με καταστροφικές συνέπειες γι’ αυτήν την έρημη πατρίδα.
Η ιδεοληψία του είναι ανίατη, αφού δεν μπορεί εν μέσω πανδημίας να καταγγείλει τις επικίνδυνες κινητοποιήσεις των «πλατειών», που οργανώνουν αναρχικοί και ομοϊδεάτες του.
Οφείλει να πάρει καθαρή θέση τώρα.
Δεν του ζητά κανείς να κάνει την αυτοκριτική του, γιατί με τις ιδιότητες, που αναφέραμε στην αρχή, δεν μπορεί. Κουβαλάει μίσος και εμπάθεια για τον Δημοκρατικό λαό, ο οποίος έχει άλλες ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις, άλλες αρχές και άλλες αξίες.
Οι δημοκρατικοί πολίτες απέναντι στον κ. Τσίπρα κρατάνε σταθερά τις αποστάσεις και πλένουν τα χέρια τους για να μη μολυνθούν!
Υ.Γ. Ο δημοκρατικός κόσμος ζητάει να εκφραστεί στο σύνολό του από το ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ, το οποίο δεν το βλέπω και τόσο… εύρωστο.
Και προσοχή! Ο κ. Μητσοτάκης καραδοκεί και έχει πολλά αλιευτικά σκάφη για να ψαρέψει στη θάλασσα της Δημοκρατικής Παράταξης. Ας έχει το νου της η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ, πριν να είναι πολύ αργά.

*Ο Παναγιώτης N. Κρητικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Δημοσιεύθηκε στο Καρφί

Τα σχόλια είναι κλειστά.