Ειδησεογραφικό site

Ντόμινικ Ράαμπ: Ο νέος υπουργός για το Brexit έχει μαύρη ζώνη στο καράτε

2.788

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διόρισε τον Ντόμινικ Ράαμπ στη θέση του υπουργού αρμόδιου για το Brexit αφού ο προκάτοχός του παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να διατηρήσει μια στενή εμπορική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθούν κάποια στοιχεία για τον Ράαμπ:
– 0 44χρονος Ράαμπ εξελέγη στο κοινοβούλιο το 2010 και έχει θητεύσει σε μια σειρά υπουργείων.
– Ο Ράαμπ τάχθηκε υπέρ του Brexit πριν το δημοψήφισμα του 2016 για την αποχώρηση από την ΕΕ.
– Τον Ιούνιο, ο Ράαμπ μίλησε για το Brexit στο περιοδικό The House:

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε ως κυβέρνηση και ως κοινοβουλευτικό κόμμα, και πράγματι ως χώρα, είναι να δείξουμε ότι είμαστε μεγαλύτεροι από το σύνολο των συνιστωσών μας. Εάν έχουμε λίγη παραπάνω από αυτή την προσέγγιση, λίγη παραπάνω ομοψυχία, θα έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα από το Brexit. Και επίσης θα ενώσουμε τη χώρα»
– Δήλωσε επίσης στο περιοδικό ότι πιστεύει πως οι βουλευτές υπέρ του Brexit θα πρέπει να επιδείξουν ευελιξία σε ό,τι αφορά την τελική συμφωνία για το Brexit:

«Νομίζω ότι εάν εννοούμε τις υποσχέσεις που έχουμε αναλάβει στο μανιφέστο μας – και την εντολή που λάβαμε από το δημοψήφισμα, τη οποία ήταν να ανακτήσουμε τον έλεγχο επί των συνόρων μας, των νόμων και των χρημάτων μας – νομίζω ότι οφείλουμε στο θέμα του Brexit να είμαστε ευέλικτοι σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε αυτό το τελικό καθεστώς».

– Σπούδασε νομική στην Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ και στη συνέχεια εργάστηκε για τη νομική εταιρία Linklaters. Πριν γίνει μέλος του κοινοβουλίου, εργάστηκε επίσης στο υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας.
– Πιο πρόσφατα ήταν υπουργός Στέγασης, σε έναν πολύκροτο διορισμό ύστερα από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών Γκρένφελ, όπου έχασαν τη ζωή τους 71 άτομα. Έχει θητεύσει επίσης στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Πολιτικών Ελευθεριών.
– Έχει συγγράψει – μόνος του ή σε συνεργασία με άλλους – αρκετά βιβλία. Το πρώτο του, που εκδόθηκε το 2009, επικεντρώθηκε στην υπεράσπιση ανθρώπινων δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.
– Γραμματέας του Ράαμπ τέθηκε σε διαθεσιμότητα και προκάλεσε έρευνα νωρίτερα φέτος καθώς κατηγορήθηκε ότι προσέφερε διαδικτυακά σεξ έναντι αμοιβής σε μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες. Η γραμματέας δήλωσε σε δημοσιογράφο της Mirror, ο οποίος είχε αποκρύψει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, ότι γνώριζε κάθε κίνηση του υπουργού και οργάνωνε τη ζωή του.

Αποκάλυψε επίσης ότι ο υπουργός τρώει κάθε μέρα σάντουιτς με κοτόπουλο και μπέικον, φρουτοσαλάτα και χυμό για μεσημεριανό.
– Σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα, έχει μαύρη ζώνη στο καράτε.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.