Ειδησεογραφικό site

Ντοκιμαντέρ-κόλαφος: Στο έλεος προαγωγών και εμπόρων οργάνων τα προσφυγόπουλα στην Αθήνα!

53

Έφηβοι μετανάστες πουλάνε το κορμί τους για 10 ευρώ στην Ομόνοια και καταφεύγουν στο εμπόριο ναρκωτικών και την κλεψιά για να επιβιώσουν, αποκαλύπτει το RT

Πλήθος απειλών, όχι μόνο για την αθωότητά τους αλλά και για την ίδια τους τη ζωή αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα που είναι εγκλωβισμένα με τις οικογένειές τους – ή και τελείως ολομόναχα – στην χώρα μας, αποκαλύπτει ένα νέο ντοκιμαντέρ του Russia Today.

Οι συντελεστές του καναλιού RT Documentary πέρασαν αρκετό καιρό στην Αθήνα μιλώντας σε ανήλικους πρόσφυγες, προκειμένου να σχηματίσουν μια αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα για την καθημερινότητά τους στα κέντρα  φιλοξενίας και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

«Είμαι 17 ετών. Ήρθα από την Τουρκία πριν από έξι μήνες μέσω του Αιγαίου. Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι άνδρες εδώ οι οποίοι προσφέρουν χρήματα με αντάλλαγμα σεξ», είπε στο RT ένας έφηβος πρόσφυγας, αποτυπώνοντας μια πραγματικότητα που λίγο πολύ είναι γνωστή σε όλους μας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του RT, ο ΟΗΕ δημοσίευσε αυτόν τον μήνα μια έκθεση, στην οποία υπογράμμιζε την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν περισσότερα μέτρα για την προστασία των παιδιών που είναι εγκλωβισμένα σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ανά τον κόσμο. «Η έλλειψη πληροφοριών στερεί από τα επηρεαζόμενα παιδιά την προστασία και τις υπηρεσίες που χρειάζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά η έκθεση.

Μιλώντας στο RT, o Lucio Melandri (μέλος της ομάδας υποστήριξης του ΟΗΕ στην Ελλάδα) παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ως βασική πύλη εισόδου των προσφύγων στην Ευρώπη. «Δεν έχει δοθεί καμία ευκαιρία στην Ελλάδα να μοιραστεί την ευθύνη αυτή με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Αντίθετα, αυτά δείχνουν απρόθυμα να βοηθήσουν και προσπαθούν απλά να εμποδίσουν τους πρόσφυγες να υποβάλουν αίτηση ασύλου στη χώρα τους», εξηγεί ο Melandri.

Οπως επισημαίνει το RT, η κατάσταση στην Αθήνα είναι κρίσιμη αφού πολλά παιδιά κινδυνεύουν να πέσουν θύματα προαγωγών ή ακόμα και εμπόρων οργάνων. Τα παιδιά και οι έφηβοι με τους οποίους μίλησαν οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ εξήγησαν ότι συχνά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επιβιώσουν.

Στην πλατεία Ομονοίας, αναφέρει το RT, έφηβοι μετανάστες πουλάνε το κορμί τους για 10 ευρώ και παραδέχονται ανοικτά ότι έχουν γίνει βαποράκια και κλέφτες προκειμένου να εξασφαλίσουν το καθημερινό τους φαγητό.

Βρετανός πολιτικός: Γιατί η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν κάνουν τίποτα;

Σε μια συνέντευξη-καταπέλτη στο Russia Today, o Stephen Morris από το βρετανικό κόμμα των Δημοκρατικών εξηγεί ότι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη είναι η ηγεσία της ΕΕ και τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να αφήσουν μόνη της την Ελλάδα να «πληρώσει τα σπασμένα».

«Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα. Δεν μπορεί να αφήσει μόνη της τη χώρα να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Ακόμα κι αν η συμφόρηση που προκαλείται κάποτε στη χώρα διαλυθεί, όταν προχωρήσουν παραπέρα οι πρόσφυγες να δημιουργηθεί το ίδιο μπλοκάρισμα και σε άλλες χώρες. Δεν λύνεται έτσι το ζήτημα. Πρέπει να πάψει το προσφυγικό να αντιμετωπίζεται ως προσωπικό πρόβλημα της Ελλάδας και να παρέμβει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στέλνοντας στρατό στα σύνορα, δημιουργώντας ασφαλή καταφύγια, φτιάχνοντας μεγάλους καταυλισμούς. Ωστόσο η ΕΕ έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση», αναφέρει ο Morris.

Το ντοκιμαντέρ Sex, Drugs & Refugees θα προβληθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.