Ειδησεογραφικό site

Ντιμιτρόφ: Ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν μας κάνει λιγότερο «Μακεδόνες»

143

«Το “καλύτερο” από την ελληνική σκοπιά και από τη “μακεδονική” σκοπιά σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων

Τη διπλή ανάγνωση των εννοιών που εμπεριέχονται στη Συμφωνία των Πρεσπών παραδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 24.

Ο κ. Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον όρο «Μακεδονία», προσθέτοντας ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν κάνει τον λαό του «λιγότερο Μακεδόνες». «Η αποδοχή του γεωγραφικού προσδιορισμού δεν μας κάνει λιγότερο Μακεδόνες. Ενας από τους πυλώνες της συμφωνίας είναι το άρθρο στο οποίο οι δύο χώρες αναγνωρίζουν ότι κατανοούν διαφορετικά τον όρο Μακεδονία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Σκόπια δεν δείχνουν να προβληματίζουν τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ότι θα μπορούσαν να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία. Ομως, το “καλύτερο” από την ελληνική σκοπιά και από τη “μακεδονική” σκοπιά σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία».

«Πιστεύουμε ότι θα αποδείξουμε πως συμβαίνουν θαύματα, ακόμη και στα Βαλκάνια. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και τη γεωγραφία, αλλά μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας», είπε καταλήγοντας ο Νίκολα Ντιμιτρόφ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.