Ειδησεογραφικό site

Ντιμιτρόφ: Η χώρα μας έχει ωριμάσει, δεν χρειαζόμαστε ρίζες 2.000 ετών για να νιώσουμε αυτοπεποίθηση

64

Η χώρα μου έχει ωριμάσει και δεν χρειάζεται πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσει αυτοπεποίθηση», δήλωσε  σήμερα στους δημοσιογράφους ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο της διήμερης άτυπης συνόδου των ΥΠΕΞ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich) στη Σόφια.

«Έχουμε την ίδια προσέγγιση όσον αφορά τις διαφορές με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το euroactiv. com, ενώ σημείωσε ότι «είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε για πράγματα που έχουν σημασία σήμερα, από το να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε περισσότερες λαμπρές νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα στη Σόφια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε νέα συνάντηση με τον ομόλογό του, της πΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ. Με την συνάντηση αυτή ο κ. Κοτζιάς ολοκλήρωσε το διήμερο της συμμετοχής του στην Άτυπη Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η συζήτηση του κ. Κοτζιά με τον κ. Ντιμιτρόφ, μόλις λίγες ημέρες μετά την εκτενή συνάντησή τους στη Βιέννη, επικεντρώθηκε σε πτυχές προγραμματισμού ενόψει και επόμενων συναντήσεών τους, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης.

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό σήμερα η κινητικότητα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναμένεται να μεταφερθεί και στο Βερολίνο καθώς ανακοινώθηκε επίσημα ότι τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ θα δεχτεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγκελα  Μέρκελ.

Βασικό θέμα της συνάντησης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης θα είναι οι διμερείς σχέσεις και τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.