Ειδησεογραφικό site

Νότια Αφρική: Πάνω από 100.000 διαδηλωτές για την απελευθέρωση της ελεφαντίνας Λάμι

107

Πολίτες ντυμένοι ελέφαντες ζήτησαν από τη διοίκηση του ζωολογικού κήπου του Γιοχάνεσμπουργκ τη μεταφορά της 39χρονης ελεφαντίνας σε ανοιχτό πάρκο που υπάρχουν και άλλοι ελέφαντες

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι υπέγραψαν μέσω του διαδικτύου μια αίτηση ζητώντας να απελευθερωθεί η 39χρονη Λάμι, η τελευταία ελεφαντίνα του ζωολογικού κήπου του Γιοχάνεσμπουργκ, που έμεινε μόνη της μετά τον θάνατο, τον Οκτώβριο, του συντρόφου της, του Κίνκελ.

Πολλοί Νοτιοαφρικανοί, ντυμένοι ελέφαντες, διαδηλώνουν τις τελευταίες ημέρες στην είσοδο του ζωολογικού κήπου. Το αίτημά τους: να μεταφερθεί η Λάμι σε κάποιο πάρκο ή προστατευόμενη περιοχή όπου ζουν και άλλα παχύδερμα.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου πάντως δηλώνει αποφασισμένη να μην υποχωρήσει, παρά τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις. «Η Λάμι έει προσαρμοστεί πλήρως στην κατάσταση και θα παραμείνει εδώ» ανέφερε η εκπρόσωπος Τζένι Μούντλεϊ.

Οι ελέφαντες είναι ιδιαίτερα έξυπνα και κοινωνικά ζώα που συνηθίζουν να ζουν σε κοπάδια.

«Η απομόνωση της Λάμι απειλεί άμεσα την υγεία της, ψυχική και κοινωνική», εξήγησε η Όντρεϊ Ντέλσινκ, η επικεφαλής της ζωοφιλικής οργάνωσης Humane Society International Africa.

Οι αφρικανικοί ελέφαντες πέφτουν θύματα λαθροθήρων που τους κυνηγούν για το ελεφαντόδοντό τους και εκτιμάται ότι σήμερα δεν έχουν απομείνει παρά μόνο 415.000.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.