Ειδησεογραφικό site

Νορβηγοί ακροδεξιοί πέρασαν καθίσματα λεωφορείου για… γυναίκες με μπούργκα!

41

Περίγελος έγινε μια νορβηγική οργάνωση κατά των μεταναστών αφού τα μέλη της μπέρδεψαν μια φωτογραφία με έξι άδεια καθίσματα σε λεωφορείο του Όσλο, που αναρτήθηκε στην σελίδα της στο Facebook, με μια ομάδα γυναικών που φορούσαν μπούρκα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Guardian.

«Τραγικό» και «τρομακτικό» ήταν κάποια από τα σχόλια που ανάρτησαν μέλη της κλειστής οργάνωσης «Πρώτα η πατρίδα» κάτω από τη φωτογραφία, σύμφωνα με τη νορβηγική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Nettavisen.

Άλλα μέλη της οργάνωσης αναρωτηθήκαν εάν οι ανύπαρκτοι επιβάτες μπορεί να μεταφέρουν βόμβες ή όπλα κάτω από τα ρούχα τους. «Φαίνεται πραγματικά τρομακτικό», έγραψε κάποιος. «Θα έπρεπε να απαγορευθεί. Δεν μπορείς να δεις ποιος κρύβεται από κάτω. Θα μπορούσαν να είναι τρομοκράτες».

Άλλα σχόλια ανέφεραν: «Φρικτό. Δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί», «Διώξτε τους από τη χώρα –τρομακτικές οι εποχές που ζούμε» και «Πίστευα ότι θα ήταν έτσι το 2050, αλλά συμβαίνει τώρα», σύμφωνα με την ιστοσελίδα thelocal.no.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε «για πλάκα» από τον δημοσιογράφο Γιόχαν Σλέταβικ, που δήλωσε στη Nettavisen ότι ήθελε να δει «πώς η αντίληψη των ανθρώπων για μια εικόνα επηρεάζεται από το πώς αντιδρούν οι γύρω τους. Τελικά γέλασα πολύ».

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου

Το θέμα έγινε viral στη Νορβηγία όταν άλλοι χρήστες διαμοιράστηκαν εικόνες από τις αντιδράσεις της οργάνωσης, που αριθμεί 13.000 μέλη. Ο Σίντρε Μπέγιερ, του οποίου η ανάρτηση αναπαράχθηκε πάνω από 1.500 φορές, διερωτήθηκε: «Τι συμβαίνει όταν η φωτογραφία κάποιων άδειων καθισμάτων σε ένα λεωφορείο αναρτάται σε μια σιχαμερή οργάνωση στο Facebook και σχεδόν όλοι νομίζουν ότι βλέπουν μια ομάδα ανθρώπων με μπούρκα;».

Ο επικεφαλής του Αντιρατσιστικού Κέντρου της Νορβηγίας Ρουν Μπέργκλουντ Στιν δήλωσε στην Nettavisen ότι ο κόσμος απλά «βλέπει αυτό που θέλει να δει – και αυτό που θέλει να δει είναι επικίνδυνοι μουσουλμάνοι».

Η Νορβηγία πρόσφατα έγινε μια ακόμα ευρωπαϊκή χώρα που πρότεινε περιορισμούς στη χρήση της μπούργκα και του νικάμπ, καταθέτοντας νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τέτοιου είδους ενδύματα σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και πανεπιστήμια. Η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν επιβάλει περιορισμούς στη χρήση ενδυμάτων που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.