Ειδησεογραφικό site

Νίκος Παπανδρέου: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ-Διαψεύδει δημοσιεύματα

234

Διαψεύδει ο Νίκος Παπανδρέου ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα εφημερίδας της Αχαΐας, «Νεολόγος Πατρών» που με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα αναφέρει: Νίκος Παπανδρέου στον «Ν»: «Θέτω υποψηφιότητα, το θεωρώ χρέος μου».

Το δημοσίευμα αφήνει ευθέως να εννοηθεί ότι ο Ν. Παπανδρέου έκανε δήλωση ή έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της Αχαΐας, μια περιφέρεια η οποία αποτελεί ως γνωστόν πάλαι ποτέ «προπύργιο» παπανδρεϊσμού.

Ο Νίκος Παπανδρέου με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεολόγος Πατρών» της Αχαΐας, δηλώνει ότι θέτει υποψηφιότητα.
Ωστόσο ο γιος του Ανδρέα και αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, διέψευσε ότι έδωσε συνέντευξη αλλά και ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, γράφαμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει το… ΚΙΝΑΛ, το οποίο κινδυνεύει να μπει ξανά σε κυκεώνα εσωστρέφειας, σε μια περίοδο «νεκρή» πολιτικά. Μετά την φράση της Φώφης Γεννηματά σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, οι εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο είναι ραγδαίες.

Ο Νίκος Παπανδρέου είχε κατέβει το 2019 ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, καθώς ήρθε τρίτος με 140.000 σταυρούς. Επίσης είχε πρωτοστατήσει – μαζί με τον Παύλο Γερουλάνο – στη συζήτηση για επιστροφή του ΚΙΝΑΛ στο ΠΑΣΟΚ. Μια πρόταση που είχε απορριφθεί τελικώς από την ηγεσία της Χ. Τρικούπη – κυρίως λόγω των δυσβάστακτων χρεών που φέρει το ΑΦΜ του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Εσχάτως πάντως, όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr στις 16.10.2020, η σχετική συζήτηση έχει ξαναφουντώσει στο εσωτερικό του κόμματος.

Eιναι γεγονός ότι, μια σειρά από πρόσωπα θέλουν να ανοίξουν φτερά: από τον Νίκο Ανδρουλάκη μέχρι την Εύα Καϊλή και από τον Ανδρέα Λοβέρδο μέχρι τον Παύλο Γερουλάνο.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα είναι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά και ακολούθησε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Ανεπισήμως, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ενημερώσει τους πάντες ότι θα είναι υποψήφιος, τόσο σε συνομιλία του με την Φώφη Γεννηματά, όσο και με τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και την κομματική ηγεσία καθώς και τους κ.κ. Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Ευ. Βενιζέλο.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στον Βασίλη Σκουρή, στην ερώτηση εάν θα είναι υποψήφιος απάντησε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά σημειώνοντας ότι θέλει να συμμετέχει σε όποια διαδικασία προχωρά τον χώρο μπροστά, ανοίγει τον χώρο στην κοινωνία και δίνει βήμα σε φωνές που έχουν απογοητευτεί και μένουν μακριά

Τα σχόλια είναι κλειστά.