Ειδησεογραφικό site

Νίκος Φίλης: Το Μνημόνιο θα συνεχίσει να υπάρχει

44

«Δεν θα περάσουμε από την κόλαση στον παράδεισο» λέει ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην «Αυγή» εκτιμώντας πως ναι μεν τον Αύγουστο του 2018 θα μπορούμε πια να βγούμε από την υφιστάμενη δανειακή σύμβαση, όμως όπως τονίζει«το Μνημόνιο ως καθεστώς και ως μοχλός ανακατασκευής της κοινωνίας και της οικονομίας θα συνεχίζει να υπάρχει. Είναι το χρέος και ο μηχανισμός των πλεονασμάτων που λειτουργούν εξαιρετικά δεσμευτικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφορικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ ο κ. Φίλης είπε: «Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε με τρόπο επωφελή για τα ελληνικά συμφέροντα, τουλάχιστον σε επίπεδο υποσχέσεων για το χρέος και τις επενδύσεις, που θα δούμε ποια συνέχεια θα έχουν…» προσέθεσε ωστόσο ότι τον ξένισαν οι αναφορές περί «στρατηγικής συμμαχίας», «κοινών αξιών» και διαβολικά καλού Τραμπ.

Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος λέει πως το ζητούμενο είναι να μειωθούν στο μέλλον τα κονδύλια που πληρώνει από το υστέρημά της η χώρα μας ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ελλείψεις σε άλλους τομείς. Μάλιστα ο κ. Φίλης σημειώνει: «Η χώρα μέσα στη φτώχεια της είναι η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ σε αμυντικές δαπάνες, διαθέτοντας στον προϋπολογισμό του 2017 το 2,7% του ΑΕΠ, ενώ τα κονδύλια του υπ. Άμυνας παραμένουν αμείωτα σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα άλλα υπουργεία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται….»

Τα σχόλια είναι κλειστά.