Ειδησεογραφικό site

Νίκος Χριστοδουλόπουλος: Η ποδοσφαιροποίηση ή η μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής

3.030

Τον τελευταίο καιρό και στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο, τα πολιτικά κόμματα και με ευθύνη όλων των πολιτικών και ιδίως των αρχηγών των κομμάτων οι οποίοι αφενός δέχονται προσχωρήσεις στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες βουλευτές άλλων κομμάτων και αφετέρου επειδή δεν έκαναν τις κατάλληλες επιλογές για την πλαισίωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων τους στις εκλογές του Σεπ. 2015, μετέτρεψαν την πολιτική ζωή αλλά και τα κόμματά τους σε ποδοσφαιρικές ομάδες σε περίοδο μεταγραφών ποδοσφαιριστών, αγνοώντας προφανώς τα αποτελέσματα που αυτές έχουν στην πολιτική ζωή αλλά και στο λαό. 

Βουλευτές που εξελέγησαν με το Α΄ πολιτικό κόμμα, ξαφνικά ανεξαρτητοποιούνται και μετά από λίγο «μεταγράφονται» στο Β΄, με το οποίο ενδεχομένως να είχαν σοβαρές διαφωνίες προ της εκλογής τους και ενδεχομένως και να μην εξελέγοντο. Το ίδιο συμβαίνει και με διάφορους άλλους πολιτευτές που αλλάζουν κόμματα και φροντίζουν να βρουν την κατάλληλη πολιτική στέγη εν ονόματι της σωτηρίας της πατρίδος.

Ακόμη και οι λέξεις που εκφέρονται από τα στόματα των πολιτικών μας ή τα υπονοούμενα διάφορων πολιτικών αρχηγών ή και βουλευτών έχουν χάσει την πραγματική τους έννοια και χρησιμοποιούνται απλά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, για να πείσουν τους έλληνες ψηφοφόρους προκειμένου να προτιμήσουν το κόμμα τους και για να κερδίσουν λίγες περισσότερους ψήφους στις επόμενες εκλογές. Ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς σαν ρουκέτες, αλληλο-εκβιάζονται και αλληλο-ϋβρίζονται και ο λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος, απειλές, ανομίες, συναλλαγές και αιχμηρά υπονοούμενα που όλα δείχνουν σαν να μην λαμβάνουν το μήνυμα των πολιτών είτε από τις δημοσκοπήσεις που σε όλες, τα πολιτικά κόμματα και ο πολιτικός κόσμος κατατάσσονται στις χαμηλότερες θέσεις αποδοχής από τους πολίτες από πλευράς αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης είτε από τις προσωπικές επαφές που έχουν με απλούς πολίτες και όχι με τα «κομματόσκυλα» που κάπου πάντα αποσκοπούν. Δεν λαμβάνουν το μήνυμα που είναι ένα και δεν είναι άλλο από αυτό της εθνικής συνεννόησης.

Το αγνοούν προς χάριν του κομματικού τους οφέλους, χωρίς να αναρωτιούνται για το που βαίνομεν ως Χώρα, ως Ελλάδα;

Δεν τους φτάνει ο μέχρι τώρα διασυρμός της πολιτικής ζωής από τα καμώματα κάποιων; Και θα οδηγηθούμε στις επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε διεξαχθούν, με τα προβλήματα της οικονομίας να βαθαίνουν, το λαό να υποφέρει οικονομικά, τα εθνικά θέματα να μην πηγαίνουν και τόσο καλά σε όλα τα σημεία του ορίζοντα ή θα επιμένουν για την πολυπόθητη αυτοδυναμία για το σώσιμο της Πατρίδας;

Λυπάμαι, αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι Πολιτική. Με τις πρακτικές αυτές, κινδυνεύουν να αυτογελοιοποιούνται και να αυτοαπαξιώνονται όλο και περισσότερο, επιβεβαιώνοντας το: «όλοι οι πολιτικοί ενδιαφέρονται να σώσουν την Πατρίδα αλλά δεν την σώζουν για να μην χάσουν τη δουλειά τους».

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Τα σχόλια είναι κλειστά.