Ειδησεογραφικό site

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτεί την απομάκρυνση του διευθυντή του σχολείου για τον Αμίρ

25

Την απομάκρυνση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης απαιτεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, για το γεγονός ότι ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου του κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Με ανακοίνωσή της η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος, παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, που έχει διατάξει το αρμόδιο υπουργείο για να εξακριβωθεί τι συνέβη και δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης, ζητά την καρατόμηση του διευθυντή της σχολικής ομάδας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να λάβει άμεσα δράση για το συγκεκριμένο περιστατικό και να απομακρύνει τον εν λόγω διευθυντή. Εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία της χώρας».

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «με βάση αυτή τη διαδικασία, ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, κληρώθηκε σημαιοφόρος του σχολείου του για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, στη μαθητική παρέλαση του Σαββάτου ο μικρός Αμίρ δεν κράτησε τη σημαία, αλλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου. Ο ίδιος ο διευθυντής έδωσε τη σημαία σε άλλο μαθητή, επικαλούμενος δήθεν την άρνηση του παιδιού να μπει στην εκκλησία με τη σημαία, κάτι που ο μαθητής και η οικογένειά του διαψεύδουν κατηγορηματικά». Οπως διαπιστώνεται, «ο διευθυντής του σχολείου παρέκαμψε τη νόμιμη διαδικασία, με πραγματική αιτία αποκλειστικά και μόνο την καταγωγή του μικρού Αμίρ. Τέτοιου είδους κινήσεις καλλιεργούν αισθήματα μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, τόσο ανάμεσα στους/τις μαθητές/τριες, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Για εμάς ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο σχολείο οφείλει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, και να τους αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας ή οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου. Επιπλέον, η εκπαιδευτική κοινότητα, ως βασικό κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος, οφείλει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση όλων των μαθητών/τριών, μακριά από ρατσιστικές αντιλήψεις».

Τα σχόλια είναι κλειστά.