Ειδησεογραφικό site

Nέο επεισόδιο στην υπόθεση Αμίρ: Δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση για τη σημαία

46

Η υπόθεση του 11χρονου Αμίρ, ο οποίος δεν κράτησε την ελληνική σημαία στην παρέλαση, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στο σπίτι που κατοικεί με την οικογένεια του, έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο 11χρονος, ο οποίος είναι αφγανικής καταγωγής, δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει εξ αρχής στην κλήρωση για τη σημαία, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Ellinika Hoaxes», οι όροι που θα έπρεπε να πληρούνται για να συμμετάσχει ο μικρός Αμίρ στην κλήρωση είναι να είναι μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού και να φοιτά στο σχολείο για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο πρώτος όρος του νόμου καλυπτόταν, καθώς το παιδί ήταν όντως μαθητής της τελευταίας τάξης του δημοτικού.

Ωστόσο, ο μικρός μαθητής δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην κλήρωση, καθώς η νομοθεσία για τους αλλοδαπούς μαθητές ορίζει πως για να πάρουν μέρος στην κλήρωση θα πρέπει να φοιτούν τουλάχιστον για 2 χρόνια σε ελληνικό σχολείο. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο μικρός Αμίρ φοιτά μόλις 7 μήνες στο δημοτικό σχολείο της Δάφνης, καθώς προηγουμένως βρέθηκε για έναν χρόνο στο camp της Λέσβου.

Είναι προφανές, λοιπόν, πως ένα ζήτημα που δίχασε τόσο τους πολιτικούς αρχηγούς όσο και το σύνολο της κοινωνίας, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και κατά συνέπεια να είχε προστατευτεί το 11χρονο παιδί, αν απλώς τηρούνταν οι κανόνες της νομοθεσίας. Με τη νέα εξέλιξη αποδεικνύεται πως το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες, αλλά ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια να τηρηθούν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.