Ειδησεογραφικό site

Νέο έκτακτο σχέδιο για τους ασθενείς με κορονοϊό – Πως θα αξιοποιηθούν οι επιστρατευμένοι γιατροί

27

Οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής παρομοιάζονται με «τσουνάμι». Οι εισαγωγές στο ΕΣΥ πολλαπλασιάζονται καθημερινά με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και το υπουργείο Υγείας επιστρατεύει (εκτός από γιατρούς) κι ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο.

Με τους ασθενείς με κορονοϊό να έχουν πλέον ξεπεράσει τους 2.500 και τα νοσοκομεία, ειδικά στην Αττική, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Από τις 08:00 πιάνουν δουλειά οι 206 ιδιώτες γιατροί που επιστρατεύτηκαν χθες, με την ελπίδα πως αυτό θα μπορέσει να δώσει ανάσα στο σύστημα Υγείας που έχει φτάσει, αν δεν τα έχει ξεπεράσει, στα όριά του.

Ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, αποκαλύπτει, μιλώντας στο iatropedia.gr, πώς θα αξιοποιηθούν οι ιδιώτες γιατροί που εντάσσονται από σήμερα στο ΕΣΥ, αλλά και ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αύξηση των δυσεύρετων πλέον κλινών ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε αναδιοργάνωση ιατρικών υπηρεσιών και ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ, αξιοποιώντας κατάλληλα το νέο ιατρικό προσωπικό, που για τον επόμενο μήνα θα ενσωματωθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Οι περισσότεροι γιατροί πήραν από την Δευτέρα τα φύλλα πορείας και οι υπόλοιποι σήμερα. Θα διαμοιραστούν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ, ανάλογα με την ειδικότητα και την εμπειρία τους», σημειώνει μιλώντας στο iatropedia.gr ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

4.590 οι ασθενείς Covid – 390 οι διασωληνωμένοι στην Αττική

Ο πόλεμος κατά της πανδημίας, που μαίνεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, απαιτεί ισχυρή συστράτευση. Οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχουν φτάσει πλέον τους 4.590. Οι 690 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και οι υπόλοιποι σε απλές κλίνες νοσηλείας Covid.

Στην Αττική, με 2.575 νοσηλείες Covid σήμερα, με περισσότερες από 200 νέες εισαγωγές ασθενών σε ημερήσια βάση, εφημερίες που “γονατίζουν” από τον όγκο των περιστατικών και 390 διασωληνωμένους ασθενείς (οι 370 εκ των οποίων σε ΜΕΘ), απαιτείται επειγόντως ανάπτυξη νέων κλινών Εντατικής Θεραπείας.

Αυτό θα γίνει με την αξιοποίηση των επιπλέον 206 ιδιωτών γιατρών -πνευμονολόγων, γενικών γιατρών και παθολόγων- που εντάσσονται από σήμερα και θα υπηρετήσουν στο σύστημα, για τον επόμενο δύσκολο μήνα

Τα σχόλια είναι κλειστά.