Ειδησεογραφικό site

Νεκρός επιχειρηματίας που εμπλέκεται στις συνομιλίες Τραμπ-Ρωσίας

40

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες θανάτου ενός Αμερικανού επιχειρηματία ουκρανικής καταγωγής που είχε διασυνδέσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 69χρονος Άλεξ Ορόνοφ, που είχε γεωργικές επιχειρήσεις στην πατρίδα του, άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Μαρτίου. σύμφωνα με ανάρτηση του Ουκρανού πολιτικού Αντρίι Αρτεμένκο στο Facebook.

Στη σχετική ανάρτησή στο, ο Αρτεμένκο περιγράφει τον εαυτό του ως «πιόνι» σε μια διπλωματική σκακιέρα επισημαίνοντας ότι ο Ορόνοφ δεν άντεξε το άγχος και την αρνητική δημοσιότητα που του προκάλεσε το άρθρο των Τάιμς της Νέας Υόρκης που αποκάλυπτε τη «μυστική συνάντηση» στην οποία συμμετείχαν ο δικηγόρος του Τραμπ, ο ίδιος και ο Ουκρανός πολιτικός.

Ο Ορόνοφ φέρεται να είναι αυτός που έκλεισε «μυστική συνάντηση» μεταξύ του προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, του Μάικλ Κοέν και Ρώσων διπλωματών. Στη συνάντηση αυτή , όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα των «Τάιμς» της Νέας Υόρκης συντάχθηκε «ειρηνευτικό σχέδιο» ώστε να περάσει και επισήμως ο έλεγχος της Κριμαίας στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο δικηγόρος του Τραμπ διαθέτει, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες, ένα εκτεταμένο δίκτυο προσωπικό και επιχειρηματικών σχέσεων με την ουκρανο-αμερικανική κοινότητα και στους συνεργάτες του συγκαταλεγόταν κι ο Ορόνοφ, εταίρος σε επιχείρηση αιθανόλης που έστησε στην Ουκρανία ο αδελφός του δικηγόρου του Τραμπ.

Στη συνάντηση για το «ειρηνευτικό σχέδιο» μετείχαν ο Αρτεμένκο, ο Κοέν κι ο Φήλιξ Σέιτερ, ένας Ρωσο-αμερικανός επιχειρηματικός εταίρος του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος λέγεται ότι έχει διασυνδέσεις στη ρωσική μαφία. Το τι συζητήθηκε σ΄εκείνη τη συνάντηση έφτασε στο γραφείο του πρώην συμβούλου ασφαλείας του Τραμπ, Μάικλ Φλιν, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω των καταγγελλόμενων μυστικών συναντήσεων με Ρώσους αξιωματούχους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.