Ειδησεογραφικό site

Nέες «ρουκέτες» Φίλη : Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να επανασυστηθεί στην κοινωνία, αποφεύγοντας την εύκολη αντιπολίτευση του καταγγελτισμού

67

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ  σε συνέντευξή του απαντά  για ποιους λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να ανακάμψει δημοσκοπικά. Συγκεκριμένα, δήλωσε:
«Αναμφισβήτητα, ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να επανασυστηθεί στην κοινωνία ως δύναμη της ριζοσπαστικής αριστεράς, να αξιοποιήσει τα θετικά της διακυβέρνησής του και να απομακρυνθεί από τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, να συγκροτήσει ένα νέο πρόγραμμα στη βάση της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται διεθνώς και στη χώρα μας με αφορμή την υγειονομική κρίση του κορονοϊού και τη συνακόλουθη οικονομική κρίση και να μπολιάσει την αντιπολιτευτική του τακτική με βαθιές προγραμματικές μεταρρυθμίσεις, αποφεύγοντας την εύκολη αντιπολίτευση του καταγγελτισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ραχοκοκαλιά μιας ευρύτερης συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων οφείλει να εμπνεύσει ξανά τα κινήματα σε στόχους κατά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που απειλεί καθημερινά την εργασία, την εκπαίδευση, τις συντάξεις, το περιβάλλον και γενικότερα τα κοινά αγαθά
Ένα κόμμα της Αριστεράς δεν αλλάζει πρόσωπα και ιδέες σαν τα πουκάμισα. Αλλά επίσης αν δεν αλλάζει ποτέ και καθόλου, κινδυνεύει από τη συντήρηση και τον κομφορμισμό. Αυτά που στην κυβερνητική του θητεία συχνά είχαν πάρει τη μορφή του κυβερνητισμού και της αλαζονείας, φαινόμενα για τα οποία υπάρχουν σοβαρές αναφορές στο κείμενο του Απολογισμού της Κεντρικής μας Επιτροπής, ενόψει του Συνεδρίου»

Τα σχόλια είναι κλειστά.