Ειδησεογραφικό site

Νέα καταδίκη Κακέτση από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

265

Άλλη μία εμφατική καταδίκη για τον Στιβ Κακέτση από άνθρωπο της οικογένειας των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», τα οποία ο ίδιος συκοφαντούσε και εξύβριζε συστηματικά και με προφανή δόλο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Λίγες μόλις ημέρες μετά την φυλάκιση ενός έτους που του επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του εκδότη των «Π», Γιάννη Κουρτάκη, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά καταδίκασε τον Στιβ Κακέτση για το ίδιο αδίκημα με ποινή φυλάκισης 10 μηνών κατόπιν μήνυσης την οποία είχε υποβάλλει ο δημοσιογράφος Θανάσης Φουσκίδης. Η ποινή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, καθώς στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε (πέραν της συκοφαντίας) και το στοιχείο των χυδαίων ύβεων που εκστόμισε κατά του δημοσιογράφου, αλλά και του εκδότη τoν «Π» ο, κατά δική του δήλωση, φίλος των Δημήτρη Μελισσανίδη και Νικόλα Πατέρα στο πλαίσιο ακροαματικής διαδικασίας για δημοσίευμα της εφημερίδας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή προκλητικότητα έναντι του Δικαστηρίου. Ωστόσο, το συγκεκριμένο αδίκημα παρεγράφη εξαιτίας των σχετικών διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα.

Σημειώνεται, ότι η πλευρά των «Π» έχει δικαιωθεί ήδη πρωτόδικα για την εν λόγω υπόθεση, η οποία αφορούσε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε η επιχείρησή του.

Παράλληλα, πρόκειται για μία ακόμη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης με την οποία αναγνωρίζεται και επισήμως πως -σε αντίθεση με άλλα παραδείγματα- το ιδιοκτησιακό καθεστώς των «Π» είναι απολύτως ξεκάθαρο, παρά τις συκοφαντίες που διατυπώνονται από διάφορες πλευρές, είτε για λογαριασμό τρίτων, είτε για ίδιον όφελος

Τα σχόλια είναι κλειστά.