Ειδησεογραφικό site

Νέα άδεια για τον Κουφοντίνα – Βγαίνει αύριο από τη φυλακή

78

Πριν λίγες ημέρες ο Αμερικανός πρέσβης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: Στην επόμενη αίτηση άδειας από τον Κουφοντίνα να σκεφτούν τις οικογένειες των θυμάτων

Εκτός φυλακών θα βρεθεί ξανά το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς με απόφαση του συμβουλίου των φυλακών του χορηγείται νέα διήμερη άδεια.

Είναι η δεύτερη φορά που ο εκτελεστής της «17 Νοέμβρη», που εκτίει ποινή 16 φορές ισόβια για την εγκληματική δράση της οργάνωσης , λαμβάνει άδεια από τις φυλακές.

Για πρώτη φορά είχε λάβει άδεια προ διμήνου προκαλώντας, τότε, θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς θυμάτων αλλά και τις πρεσβείες χωρών, πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι στο Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από τον δήμο τέως Βαρνάβα και η παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε το δεύτερο αίτημά του στις 11 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση διμήνου από την πρώτη φορά που βρέθηκε εκτός φυλακών στις 9 Νοεμβρίου του 2017.

Στο πρώτο αίτημά του, το Νοέμβριο, είχε επικαλεστεί την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του.

Πρόεδρος του συμβουλίου που χορήγησε την άδεια ήταν ο εισαγγελέας Αλέξανδρος Σπηλιώτης, με μέλη τον διευθυντή των φυλακών και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός.

Όπως και το Νοέμβριο η απόφαση για την άδεια στον «Λάμπρο» της 17Ν ήταν ομόφωνη. Να σημειωθεί, δε, ότι στο προηγούμενο συμβούλιο προήδρευε διαφορετικός εισαγγελέας.

Με βάση το σοφρωνιστικό κώδικα ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμούσε κάποια πειθαρχική υπόθεση σε βάρος του ή δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα. Από τη στιγμή, λοιπόν, που είχε χορηγηθεί η πρώτη άδεια, ο Κουφοντίνας δικαιούταν άδεια εντός διμήνου και μάλιστα μεγαλύτερης διάρκειας από αυτή των δύο ημερών.

Να σημειωθεί, ακόμα, ότι σύμφωνα με τον σοφρωνιστικό κώδικα για την απόφαση χορήγησης άδειας δεν κρίνεται η πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος και η βαρύτητά της αλλά η συμπεριφορά του μέσα στη φυλακή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.