Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: «Πρωτοφανής» η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές

51

Στους 155.335 φθάνουν οι πολίτες που κατέβαλαν τη συνδρομή των 12 ευρώ για να είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας και να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη διοικήσεων στις δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Ο αριθμός είναι πρωτοφανής τόσο για τα δεδομένα της χώρας μας, όσο και στην Ευρώπη», υποστηρίζουν αξιωματούχοι της οδού Πειραιώς. Και προσθέτουν ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το κόμμα με την -αναλογικά- ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων.

Ιδιαιτέρως ότι επισημαίνουν το γεγονός ότι μεταξύ των ταμειακών εντάξει μελών της γαλάζιας παράταξης περιλαμβάνονται και 27.896 πολίτες οι οποίοι έγιναν μέλη της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά. Ενώ σε ότι αφορά τα επιμέρους δεδομένα των 155.335 ενεργών κομματικών μελών που μπορούν να ψηφίσουν στις 339 κάλπες που θα στηθούν την Κυριακή, ισχύουν τα εξής:

*Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών,
*Το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.

*Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.
*Υπάρχει επίσης εντυπωσιακή γεωγραφική κατανομή των εκλογέων στην επικράτεια καθώς σε κάθε κάλπη κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες, ενώ εκλογές θα γίνουν σε όλους τους νομούς και σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας.
*Σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών μας θα ξεπεράσει το 50%.

«Τολμηρή πολιτική επιλογή»
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι. Όπως ο ίδιος δήλωσε «η πρωτοβουλία αυτή είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.