Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Να μας πει το Μαξίμου τι βοήθεια προσέφερε ο Μαρινάκης

54

Να ενημερώσει άμεσα τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί με τον Β.Μαρινάκη και τί ακριβώς συζήτησαν καλεί τον πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία.

Απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η Πειραιώς σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι πολίτες έχουν καταλάβει πολύ καλά ποιοί είναι αυτοί που συναλάσσονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, επιδιώκοντας να χτίσουν το δικό τους καθεστώς και προσθέτει: «Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν. Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στην δημόσια επιστολή του».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ έχει ως εξής:
«Στην απόγνωσή τους που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν, οι απερχόμενοι ένοικοι του Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκδίδουν πια ανακοινώσεις που θα διδάσκονται στο μέλλον ως μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας.

Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των off-shore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνον από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής. Την ίδια ώρα που ακόμη και Ενώσεις Δικαστών καταγγέλλουν πρωτοφανείς κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει πια πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συναλλάσσονται με συγκεκριμένα συμφέροντα, επιδιώκοντας να κτίσουν το δικό τους καθεστώς.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν. Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στην δημόσια επιστολή του.

Υ.Γ. Μόνον οίκτο προκαλούν τα περί «μαύρου μετώπου» και τα μαθήματα Δημοκρατίας από αυτούς που την υπονομεύουν καθημερινά, παραβιάζοντας θεμελιώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου. Το μόνο μαύρο που δικαίως φοβάται ο κ. Τσίπρας είναι αυτό που τον περιμένει στις κάλπες. Και από αυτό δε θα γλιτώσει όσες αθλιότητες και αν μεθοδεύσει στον χρόνο που του απομένει».

Μαξίμου: Σημασία έχει αν ο πρωθυπουργός αποδέχεται να ευνοήσει επιχειρηματίες

Λίγο αργότερα το μεσημέρι της Τετάρτης το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανταπάντησε στη ΝΔ. Στη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «σε ό,τι αφορά τα περί συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον κ. Μαρινάκη, υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ερωτήματα έθετε η ΝΔ και για την περιβόητη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη. Κατανοούμε βέβαια τη σπουδή τους να θεωρούν τη συνάντηση με τον
κουμπάρο της οικογένειας Μητσοτάκη και πλέον διωκόμενο επιχειρηματία σχεδόν ποινικό αδίκημα, ωστόσο επαναλαμβάνουμε πως σημασία δεν έχει εάν ο Πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει
την υποστήριξη των Μέσων τους. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνει ο κ. Μητσοτάκης». Η ανακοίνωση καταλήγει: «Εάν επιμένει ο Πρόεδρος της ΝΔ να μάθει το περιεχόμενο της συζήτησης στη συνάντηση, είναι πολύ εύκολο. Αρκεί ένα τηλέφωνο στον κουμπάρο του».

ΝΔ: Εξουσιομανείς που επιδιώκουν να σύρουν τη χώρα στη λάσπη

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πειραιώς στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και ανταπαντώντας σημειώνει ότι όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλώνει η αθλιότητά του.

Ειδικότερα, η νέα ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Η νέα παραληρηματική ανακοίνωση των απερχόμενων ενοίκων του Μαξίμου απλώς επιβεβαιώνει ότι όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεγαλώνει η αθλιότητά του.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί άλλο με μια απελπισμένη παρέα αδίστακτων εξουσιομανών που επιδιώκουν να σύρουν την χώρα στη λάσπη.

Ο κ. Μητσοτάκης συζητά σήμερα με 60 φορείς για την αντιμετώπισης της φτώχειας παρουσιάζοντας το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί αύριο στη Λέσβο συνοδευόμενος από 17 διμοιρίες ΜΑΤ.  Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».

Μαξίμου:  Λόγω έντασης από ακροδεξιά στοιχεία οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στη Λέσβο
Το «γαϊτανάκι» των ανακοινώσεων συνεχίσθηκε με νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά από το Μαξίμου, που σημειώνει:  «Το να συζητά ο κ. Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι σαν να συζητά εκδοροσφαγέας με ανυπόμονα αμνοερίφια πότε επιτέλους θα έρθει το Πάσχα.  Υ.Γ. Στη Λέσβο πράγματι υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις γιατί όπως καλά γνωρίζει η ΝΔ που έστειλε και αντιπροσωπεία βουλευτών της, υπάρχει ένταση εξαιτίας μιας μειοψηφίας ακροδεξιών στοιχείων».

Τα σχόλια είναι κλειστά.