Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Η κυβέρνηση να απαντήσει για την offshore της «Αυγής»

32

Υπάρχουν μία σειρά ερωτήματα που προκύπτουν από τη σιωπή της κυβέρνησης υπογράμμισε στη σημερινή της ενημέρωση η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης για πολιτικά πρόσωπα που καταγράφονται με offshore στα paradise papers.

Όπως εξήγησε τα ερωτήματα αυτά είναι τα εξής:

  • Είναι μέτοχος ή όχι offshore εταιρία στην εφημερίδα «Αυγή»
  • Ο υπουργός Νίκος Παππάς συνεργάζεται ή όχι με τον κ. Αρτέμη Αρτεμίου που είναι ειδικός σε offshore εταιρίες
  • Θα θέλαμε να μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας γιατί κορυφαίοι υπουργοί του, όπως ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επιλέγουν χρηματοοικονομικούς κολοσσούς του εξωτερικού για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους;

Αναφερόμενος στο ίδιο ζήτημα ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, τόνισε σε συνέντευξή του στον «ALPHA 989»: «Αντιλαμβάνομαι ότι όταν η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στριμωγμένοι ψάχνουν να αποπροσανατολίσουν από τα καθημερινά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Θα πρέπει, η Κυβέρνηση να μας απαντήσει για την offshore της «Αυγής», που σιωπά εδώ και μήνες. Θα πρέπει να μας απαντήσουν οι κύριοι Τσίπρας και Παπάς για τον Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου και είναι ειδικός στη δημιουργία offshore και εμπλεκόμενος στα Panama papers. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Θα πρέπει, επίσης, η Κυβέρνηση να μας απαντήσει τι συμβαίνει με την ιστορία με τα 66.000.000 ευρώ της Σαουδικής Αραβίας του κ. Καμμένου. Κάθε μέρα οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές».

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Οποιαδήποτε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», είναι αδιανόητη, όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις που έχει διαπράξει και στρέφονται ευθέως κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές», είπε και πρόσθεσε: «Θα τολμήσω να πω το εξής: Η απόφαση για άδεια είναι μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία, η χειρότερη από την αποκατάστασή της».

Σπυράκη: Απαράδεκτη απόφαση η άδεια στον Κουφοντίνα

«Οι Έλληνες παρακολουθούν σοκαρισμένοι την άδεια που δόθηκε στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα» ανέφερε από την πλευρά της η κ. Σπυράκη στη σημερινή ενημέρωση και πρόσθεσε: «Ο αρχιτρομοκράτης, που δεν έχει ψελλίσει μία λέξη συγγνώμης στους συγγενείς των 11 θυμάτων της τρομοκρατικής του δράσης, θα κυκλοφορεί ελεύθερος για δύο ημέρες. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όχι μόνο δεν έχει δείξει μεταμέλεια, αλλά σε όλες τις δηλώσεις του αναφέρει ότι θα ξανασηκώσει το όπλο όταν του δοθεί η ευκαιρία. Δύο μέλη του δικαστικού συμβουλίου των Φυλακών υπάγονται στον υπουργό Δικαιοσύνης. Η ΝΔ καλεί τον υπουργό κ. Κοντονή και τον πρωθυπουργό να πουν την άποψή τους για την απαράδεκτη αυτή απόφαση».

Σε ερώτηση για το αν ο Κουφοντίνας θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, η Μαρία Σπυράκη απάντησε διαβάζοντας απόσπασμα από το βιβλίο του Κουφοντίνα που αναφέρεται στην διαρκή επικαιρότητα του ένοπλου αγώνα.

Ερώτηση στον Πάνο Καμμένο

Αναφερόμενη στο θέμα που έχει προκύψει με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, η Μαρία Σπυράκη είπε ότι η ΝΔ, με τον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Κικίλια, έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τον υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο.

Με την ερώτηση τον καλεί να απαντήσει: Γιατί ο κ. Καμμένος επέλεξε τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία; Ποιες είναι οι σχέσεις του με τον εν λόγω μεσάζοντα; Έχει μεσολαβήσει και σε άλλες συμφωνίες; Γιατί ενώ θα έπρεπε, με βάση τη συμφωνία, να έχουν εισρεύσει στο δημόσιο ταμείο 66 εκατ. ευρώ, λόγω της επιμονής του κ. Καμμένου μέχρι τώρα στα ταμεία έχουν εισρεύσει 0 ευρώ; Υποστήριξε δε, ότι τα όσα ισχυρίζεται μέχρι τώρα ο κ. Καμμένος δεν έχουν σχέση με την αλήθεια.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Η ΝΔ έχει δώσει δείγμα γραφής για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ανέφερε η Μαρία Σπυράκη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί σεισάχθεια, αλλά μετά ο νόμος άλλαξε. Η προστασία που παρέχει, όμως, το νέο νομοθετικό πλαίσιο φθάνει στο 60% της προστασίας που παρείχε το προηγούμενο πλαίσιο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Όσο για τη συμφωνία ότι θα γίνονται πλειστηριασμοί στην εμπορική αξία του ακινήτου, είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ, ρωτάμε που υπάρχει αυτή η συμφωνία και τι περιλαμβάνει.

«Ναι» από τη ΝΔ στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του ταμείου των δημοσιογράφων, η Μαρία Σπυράκη απάντησε: «ναι στη λύση του ΕΔΟΕΑΠ. Η ΝΔ περιμένει από την κυβέρνηση να εμφανίσει μία συνολική λύση και να αφορά και τις περιφερειακές ενώσεις Τύπου».

Πληρέστατες οι εξηγήσεις Αυγενάκη

Για το θέμα με τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη απάντησε ότι οι εξηγήσεις που έχει δώσει ο ίδιος «είναι πληρέστατες. Δεν έχουμε πρόθεση να παρέμβουμε σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να ενεργήσει με την ίδια ταχύτητα και ευαισθησία για δημοσιεύματα που αφορούν τον υπουργό ‘Αμυνας και έχουν οσμή σκανδάλου».

Για το κοινωνικό μέρισμα

Ερωτηθείσα για το αν η ΝΔ θα ψηφίσει τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, η κ. Σπυράκη απάντησε: «ας φέρει πρώτα η κυβέρνηση την ρύθμιση». Σημείωσε δε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διανομή του υπερπλεονάσματος.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.