Ειδησεογραφικό site

ΝΔ για Paradise Papers: Η κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα

49

Να πράξει τα αυτονόητα, πραγματοποιώντας γρήγορους και αποτελεσματικούς ελέγχους σε όλους τους εμπλεκομένους, αποφεύγοντας «τη γνωστή τακτική της των επικοινωνιακών εντυπώσεων» καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με το νέο παγκόσμιο σκάνδαλο που ξέσπασε, Paradise Papers.

Στη λίστα των off shore εταιρειών που αποκαλύφθηκαν μετά από έρευνα, εμπλέκονται και ελληνικών συμφερόντων εταιρείες και ονόματα, τα οποία, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση οφείλει να ελέγξει.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις νέες διεθνείς αποκαλύψεις των λεγόμενων Paradise Papers. Στα χιλιάδες ονόματα που φέρονται να διέθεταν λογαριασμούς σε εξωχώριες εταιρείες υπάρχουν και αρκετά Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει αυτή την φορά την αυτονόητη υποχρέωσή της. Να ελέγξει γρήγορα και αποτελεσματικά τους πάντες και τα πάντα. Να ξεκαθαρίσει, δηλαδή, ποιοι Έλληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα, οδηγώντας τους τελευταίους το ταχύτερον δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Με απλά λόγια καλούμε την Κυβέρνηση να ξεφύγει επιτέλους από την γνωστή τακτική της των επικοινωνιακών εντυπώσεων. Και να συνειδητοποιήσει ότι οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν την αδράνεια και την ανικανότητά της».

Τα σχόλια είναι κλειστά.