Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Εχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές σύμφωνα με ανώτατη πηγή

48

Η ΝΔ εκτιμά ότι το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι 700 εκατ. ευρώ και όχι 1,4 δισ., καθώς και ότι ήταν μία κίνηση που έγινε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, καθώς το 2018 θα είναι έτος εκλογών.

Την ίδια στιγμή, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο ετοιμάζουν να φέρουν στη Βουλή τροπολογία για τις φυλακές και τον τρόπο χορήγησης αδειών. Ανώτατη πηγή της ΝΔ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, υποστήριξε πως το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά 700 εκατ. ευρώ και πως από αυτό «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος».

«Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την πολιτική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια και όχι να τους κρατάμε στη φτώχεια και να τους επιδοτούμε», ανέφερε η ανώτατη κομματική πηγή σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο. Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος».

Η ανώτατη πηγή της ΝΔ αναφέρει: «Εμείς λέμε «ναι» επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Είναι ξεκάθαρος ο πανικός και η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά επίπεδα».

Στην ερώτηση αν με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, η ίδια πηγή σχολίασε: «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η σκληρή ατζέντα για τους πολίτες δεν αλλάζει. Ούτε οι κατασχέσεις, ούτε οι φοροεπιβαρύνσεις αλλάζουν».

«Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές»

Η ίδια πηγή υποστήριξε πως «όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σχολίασε: «Εμείς είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα δεν εστίαζε μόνο στη στήριξη τω φτωχότερων αλλά και στην ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και στη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».

Τροπολογία για τις φυλακές

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση μετά την αδεια που πήρε από τις φυλακες ο Δημήτρης Κουφοντίνας, η ίδια πηγή τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες ημέρες θα φέρει τροπολογία «για τις φυλακές και το καθεστώς χορήγησης αδειών».

Για την υπόθεση Καμμένου

Για την υπόθεση Καμμένου η ανώτατη πηγή της ΝΔ υποστήριξε πως «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας. Στην Ελλάδα όμως του Αλέξη Τσίπρα, αυτό του φαίνεται απολύτως φυσιολογικό».

Και πρόσθεσε: «Η υπόθεση είναι τρομερή. Κάθε μέρα βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο θα πάνε χέρι-χέρι μαζί στον πάτο. Ο μεσάζοντας ουσιαστικά μπήκε και τους χάλασε τη δουλειά και δεν πήραμε τίποτα. Επιμένω πως πρέπει να υπάρξει δικαστική διερεύνηση. Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις και πιστεύω πως πρέπει η Δικαιοσύνη να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Η πρόταση μομφής δεν είναι προτεραιότητά μας. Εμείς θελουμε να πάρει θέση ο Τσίπρας».

Στο Στρασβούργο ο Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Στρασβούργο, όπου το απόγευμα θα μιλήσει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο κ. Μητσοτάκης στο Ευρωκοινοβούλιο θα μιλήσει για το πρόγραμμα της ΝΔ την επόμενη μέρα και θα παρουσιάσει τους άξονες του προγράμματος του κόμματος.

«Θα παρουσιάσει το πρόγραμμα με το οποίο η Ελλάδα θα βγει από την κρίση», ανέφερε η ίδια πηγή.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.