Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Αστυνομικοί πήγαν δύο φορές στην Πειραιώς για να συλλάβουν τη Ζαχαράκη

3.061

Έπειτα από μήνυση του εκδότη της «Documento» Κώστα Βαξεβάνη – Θρίλερ μέχρι μετά τα μεσάνυχτα για την απαίτηση σύλληψης της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου της ΝΔ – «Παράπλευρη απώλεια» στην αντιπαράθεση για την αποφυλάκιση Φλώρου

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οπότε εξέλειψε ο κίνδυνος σύλληψης της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Ζαχαράκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως είχε απαιτήσει ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, παρέμειναν στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον απόηχο της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου και της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον εκδότη και τη Νέα Δημοκρατία που ξεκίνησε μετά τα δημοσιεύματα κατά του στενού συνεργάτη και ανιψιού του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρη Δημητριάδη, η Αστυνομία, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Πειραιώς, πήγε το απόγευμα της Τρίτης δύο φορές στα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναζητώντας την κ. Ζαχαράκη η οποία απουσίαζε.

Είχε προηγηθεί μήνυση εναντίον της από τον κ. Βαξεβάνη επειδή σε δηλώσεις της τον είχε χαρακτηρίσει «καταδικασμένο συκοφάντη». Και στο πλαίσιο της μήνυσης ζητήθηκε η αυτόφωρη σύλληψη της κ. Ζαχαράκη, η οποία, στο μεταξύ, με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μετέβη στα γραφεία του κόμματος.
Ακολούθησε καταγγελία της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης αλλά και επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δεν διέψευσε την κινητοποίηση της Αστυνομίας, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν κινήθηκε με κυβερνητικές εντολές.

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου», ανακοίνωσε η ΝΔ το βράδυ της Δευτέρας.

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής», προστίθετο στην ανακοίνωση. «Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

«Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια»

«Ενημερώνουμε τη Νέα Δημοκρατία ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου», απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και πρόσθεσε: «Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια. Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

«Αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου»

«Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης», ανταπάντησε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Σε ένα κράτος δικαίου η πολιτική κρίση δεν ποινικοποιείται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Και προς επίρρωση του ισχυρισμού τους παρέπεμψαν την κ. Γεροβασίλη σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε και στο οποίο, όπως ανέφεραν, «ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.