Ειδησεογραφικό site

Μπαρμπαρούσης: Σέβομαι το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία

169

 

Δύο ημέρες πριν από την απολογία του και την κρίση ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, με μία μακροσκελή δήλωση από την ΓΑΔΑ, δηλώνει μεταμέλεια και πίστη στην δημοκρατική νομιμότητα.

Μάλιστα, έχοντας… ξεχάσει τις ημέρες που αναποδογύριζε τους πάγκους των μεταναστών στις λαϊκές αγορές, τώρα δηλώνει ότι σέβεται το Σύνταγμα, όχι από φόβο, αλλά γιατί αυτή του η πίστη είναι δομικό στοιχείο του χαρακτήρα του.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων».

«Δεν ήξερα ότι ήταν καταδίωξη! Μπλέξαμε…»

Ανεξάρτητα από τη δήλωση… μεταμέλειας που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καταλάβει ότι γινόταν καταδίωξη για τη σύλληψή του!

Το βράδυ της Παρασκευής, στην εθνική οδό, δεν σταμάτησε στο μπλόκο της τροχαίας στην Αιτωλοακαρνανία και ξέφυγε από τα περιπολικά τρέχοντας με 180 χιλιόμετρα. Μάλιστα για αυτό το περιστατικό το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του και για το γεγονός ότι ξέφυγε από τα μπλόκα με επικίνδυνο τρόπο και με κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα. Κάτι που μόνο ο ίδιος δεν… αντιλήφθηκε.

Σε άτυπη κουβέντα που είχε με αστυνομικούς φέρεται να είπε ότι στη διαδρομή εκείνο το βράδυ του τηλεφωνούσαν δημοσιογράφοι και τον ρωτούσαν αν είχε συλληφθεί. «Δεν είμαι και κανένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έχουν να κάνουν με ληστή. Δεν κατάλαβα ότι ήταν καταδίωξη», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, τους δήλωσε ότι αγνοούσε την ύπαρξη εντάλματος σύλληψης σε βάρος του και υποστήριξε ότι σκεφτόταν να παραδοθεί στο Αγρίνιο. Ομως, σκέφτηκε ότι θα ταλαιπωρηθεί με τις μεταγωγές και για αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα μόνος του και σε περίπτωση που τον σταματούσαν σε μπλόκο, θα παραδινόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Κ. Μπαρμπαρούσης, φαίνεται να αντιλαμβάνεται πλέον την βαρύτητα της κατηγορίας που αντιμετωπίζει και μονολογεί: «Μπλέξαμε…»

Φωτογραφίες: Intimenews/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πηγή: Δήλωση μετανοίας από Μπαρμπαρούση: Σέβομαι το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία | iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.