Ειδησεογραφικό site

Μπαλάφας κατά Τασίας για τα «δικά μας παιδιά» και τους συριζοφρουρούς

Ï ÕÐ. ÅÓÙÔÅÑÉÊÙÍ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÊÏÕÑÏÕÌÐËÇÓ ÅÐÉÓÊÅÖÈÇÊÅ ÓÇÌÅÑÁ ÔÇÍ ÅÍÙÓÇ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÙÍ ÅËËÁÄÁÓ ÊÁÉ ÅÍÇÌÅÑÙÈÇÊÅ ÁÐÏ ÔÏÕÓ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÑ×ÅÓ ÃÉÁ ÔÁ ÐÑÏÂËÇÌÁÔÁ ÐÏÕ ÕÐÁÑ×ÏÕÍ--ÓÕÍÏÄÅÕÏÍÔÁÍ ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÖÕÐ. ÃÉÁÍÍÇ ÌÐÁËÁÖÁ ÊÁÉ ÔÏÍ Ã.Ã. ÐÏÕËÁÊÇ--ÓÔÇ ÖÙÔÏ Ï ÕÐ. ÅÓÙÔ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÊÏÕÑÏÕÌÐËÇÓ ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI
180

Αντιδρούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα είπε η πρώην βουλευτής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ζήτησε «να μπούμε με δικούς μας ανθρώπους σε όλους τους θεσμούς του κράτους», σε περίπτωση νέας διακυβέρνησης.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε «δικούς μας ανθρώπους» στη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση, κατά το πρότυπο των «πρασινοφρουρών» του ΠΑΣΟΚ, όπως τους αποκάλεσε, για τη δεύτερη φορά Αριστερά.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας εναντιώθηκε στη λογική αυτή: «Εγώ δεν θέλω να είμαι σε μια είσοδο εν είδη τελωνειακού υπαλλήλου και να ελέγχω την ταυτότητα ή την οδοντοστοιχία καθενός φίλου, συντρόφου, προοδευτικού ανθρώπου στελέχους, που παλιότερα ήταν σε άλλα κόμματα και σήμερα θέλουν να έρθουν σε εμάς. Κι εγώ σε άλλο κόμμα ήμουν. Τι σημαίνει αυτό; Όλοι αν κοιτάξουμε το παρελθόν μας, υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τα δούμε κριτικά. Αλλά κοιτάμε το σήμερα, κοιτάμε το αύριο», είπε ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στον Λάμπρο Πέγκο στην Τηλεόραση της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση».

Μάλιστα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε και έναν κόσμο παραδοσιακών αριστερών. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε ένα όραμα ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό ταυτόχρονα. Αυτό κάνουμε κι εμείς σήμερα κι εκεί στρατεύονται πολλοί πολίτες που προέρχονται από το προοδευτικό κέντρο, το χώρο της κεντροαριστεράς, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ανένταχτοι και άλλοι. Καλοδεχούμενοι».

«Να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί σαν του Πολάκη»
Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος κατηγορήθηκε από 500 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως κάνει μπούλινγκ στον Νίκο Φίλη, γιατί έχει διαφορετική άποψη σχετικά με την εκλογή προέδρου στο κόμμα, ο κ. Μπαλάφας πήρε το μέρος του κ. Φίλη και απέδωσε τη συμπεριφορά του «αψύ Σφακιανού» σε διαφορά στυλ: «Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε το ίδιο στυλ. Υπάρχουν κι άλλα στυλ πιο έντονα πιο δυναμικά. Πρέπει να συνυπάρχουν όλα τα στυλ, πάντα με σεβασμό του άλλου, του αντιπάλου και η αποφυγή χαρακτηρισμών»

Τα σχόλια είναι κλειστά.