Ειδησεογραφικό site

Μοσκοβισί: Τέλος του προγράμματος δεν είναι τέλος των μεταρρυθμίσεων

2.981

Η πρώτη αποστολή αυξημένης εποπτείας θα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος – Τι απάντησε για το θέμα των συντάξεων

Μήνυμα ότι το τέλος του προγράμματος για την Ελλάδα δεν είναι «το τέλος του δρόμου» και ότι «το τέλος του προγράμματος δεν είναι το τέλος των μεταρρυθμίσεων» έστειλε ο Πιερ Μοσκοβισί στις δηλώσεις του μεσημέρι της Δευτέρας για τη λήξη του ελληνικού προγράμματος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επανέλαβε ότι θα υπάρχει αυξημένη εποπτεία για την Ελλάδα και ανακοίνωσε ότι ο πρώτος έλεγχος θα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε, δε, ότι θα τυχόν
πισωγύρισμα «θα έχει αποτέλεσμα να πάνε στράφι οι σκληρές προσπάθειες των τελευταίων οχτών ετών».

Ερωτηθείς ειδικά για το θέμα των συντάξεων ο Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι αφενός «οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές» και αφετέρου «η Ελλάδα γίνεται μια κανονική χώρα, θα εξετάσουμε το δημοσιονομικό χώρο του 2018 και θα δούμε».

«Η Ελλάδα ολοκηρώνει το πρόγραμμα με το υψηλότερο χρέος, αλλά πιστεύω ότι τα μέτρα που έχουν συμφηνωθεί θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους. Μαζί με το μαξιλαράκι που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα πιστεύω ότι η χώρα θα μπορέσει να χτίσει ένα νέο μέλλον» συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

«Οι εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η Ελλάδα έχουν προετοιμάσει το έδαφος για μια βιώσιμη ανάκαμψη: αυτό πρέπει να καλλιεργηθεί και να διατηρηθεί για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να αποκομίσει τα οφέλη των προσπαθειών και των θυσιών του», ανέφερε ο Μοσκοβισί σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό περίπου 2% φέτος και τον επόμενο χρόνο, αφού αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,4% πέρυσι.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες είπε ότι γνωρίζουμε πως η κατάσταση σας δεν έχει βελτιωθεί συμπληρώνοντας «η Ευρώπη θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί σας και για εσάς ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.