Ειδησεογραφικό site

Morrissey: «Κόσμε, η Ελλάδα δεν είναι δική σας δουλειά!»

55

Η συναυλία του είχε μια μικρή αναβολή, – ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 5 Δεκεμβρίου -, αλλά ο Morrissey ανέβηκε στη σκηνή στο γήπεδο του Tae Kwon Do, το βράδυ της Δευτέρας και αποζημίωσε και με το παραπάνω τους θαυμαστές του.

Ο Βρετανός ρόκερ παρουσίασε το νέο δίσκο του «World Peace Is None Of Your Business», αλλά και φυσικά θυμήθηκε μαζί με τους θαυμαστές του τραγούδια από την τριακονταετή καριέρα του.

Δεν είναι λίγες, βέβαια, και οι φορές που ο Morrissey έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, αλλά και να προκαλέσει με τις δηλώσεις του για ποικίλα κοινωνικά θέματα. Και κάτι τέτοιο έγινε και πριν από μερικές ώρες.

Ο Morrissey βγήκε στη σκηνή φωνάζοντας «Καλησπέρα» και αφού τραγούδησε μερικά κομμάτια του – νέα και παλιά – είπε στο αθηναϊκό κοινό: «Χαιρόμαστε πολύ που μας δεχθήκατε (μας επιτρέψατε να έρθουμε) στη χώρα σας», προσθέτοντας: «Είναι μεγάλη ιστορία. Έχετε ώρα να σας πω;». Το κοινό φώναξε ένα μεγάλο ναι και εκείνος συνέχισε με τραγούδι: «I’m throwing my arms around Athens…».


Όταν τελείωσε το «World Peace is None Of Your Business», είπε: «Αυτό το τραγούδι λεγόταν «World, Greece is none of your business»».

Η μουσική βραδιά συνεχίστηκε και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Morrissey έφυγε. Το κοινό τον ξαναφώναξε και εκείνος επέστρεψε κρατώντας μια μπάλα, και φωνάζοντας «sports arena» την πέταξε στο κοινό. Και μετά, λίγο πριν δονήσει το στάδιο με το How soon is now, είπε με νόημα: «Remember me… But, oh!, forget my face».

Και λίγο πριν βγάλει το πουκάμισο του, το πετάξει στο κοινό και εξαφανιστεί στην αθηναϊκή νύχτα τραγούδησε: «See I’ve already waited too long… And all my hope is gone».

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.