Ειδησεογραφικό site

Μογκερίνι: Success story, η συμφωνία με την ΠΓΔΜ

146

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτή τη φορά με κύριο θέμα τη κατάσταση στη ΠΓΔΜ. Η Επικεφαλής του Συμβουλίου Φεντερίκα Μοργκερίνι δήλωσε πως η ΠΓΔΜ αποτελεί ένα success story, καθώς άλλαξε άρδην την κατάσταση της και πως επέδειξε μεγάλη υπευθυνότητα και πραγματισμό από κοινού με την Ελλάδα Ελλάδα με τη συμφωνία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Δημιτρόφ δήλωσε πως η χώρα του έχασε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν και πως τώρα η διαδικασία ένταξης στην ΕΕ έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη.

“Τώρα προσπαθούμε να καταφέρουμε ότι δεν καταφέραμε τα τελευταία 15 έτη, ξεκινάμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θα μας βοηθήσει η ΕΕ σε αυτό, ευχαριστούμε επίσης Ελλάδα και Βουλγαρία για τις συμφωνίες” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που οδήγησαν στη μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων το 2018, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ είπε πως αν δεν λάβει πράσινο φώς για έναρξη διαπραγματεύσεων τον επομενο Ιούνιο σημαίνει πως υπάρχουν προκαταλήψεις.

Από τη πλευρά του ο Επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χάν είπε πως γίνεται πολύ μεγάλη πρόοδος στη ΠΓΔΜ σε πολύ λίγο διάστημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.