Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 23 Ιανουαρίου 2016

87

moda2Η δήλωση της Κάρι Μπράντσο από το Sex and the City ότι «μου αρέσει να βάζω τα λεφτά μου εκεί όπου μπορώ να τα δω… Κρεμασμένα στην ντουλάπα μου», ήταν στην πραγματικότητα μία ανάδειξη του επενδυτικού της πνεύματος. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, διαπιστώθηκε ότι μία από τις πιο εμβληματικές τσάντες της Μόδας, η Hermes Birkin, αποδείχτηκε καλύτερη επένδυση συγκριτικά με τον χρυσό και τις χρηματιστηριακές μετοχές από όταν κιόλας δημιουργήθηκε.

Σταμπαρισμένη ως «η ασφαλέστερη και λιγότερο επιρρεπής αγορά επένδυσης» από τη μελέτη (η οποία διεξήχθη από την online πλατφόρμα λιανικής Baghunter), η αξία της τσάντας Birkin έχει αυξηθεί κατά 500 τοις εκατό τα τελευταία 35 χρόνια, σε σύγκριση με τις άλλες επενδύσεις που έχουν συχνές διακυμάνσεις.

«Στο σύνολό τους, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν πόσο σταθερή υπήρξε η βιομηχανία υπερπολυτελών ειδών τα τελευταία 35 χρόνια, συγκριτικά με τις πιο παραδοσιακές επενδυτικές ευκαιρίες» είπε η Έβελιν Φοξ, ιδρύτρια της Baghunter, στο luxurydaily.com. «Ειδικότερα, η μελέτη δείχνει πως η αξία high-end, σπάνιων και περιζήτητων ειδών πολυτελείας, όπως οι τσάντες Hermes Birkin δεν έχει πέσει ποτέ, ακόμη και σε περιόδους ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας».

«Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των ειδών πολυτελείας και υπερπολυτελείας. Ενώ η αγορά πολυτελών προϊόντων υποφέρει κατά τη διάρκεια οικονομικών κρίσεων, η αγορά υπερπολυτελών ειδών είναι αδιαπέραστη από οικονομικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν άλλες βιομηχανίες, όπως η high-street λιανική και οι χρηματιστηριακές μετοχές».

Μια δικαιολογία, εάν ποτέ κάποιος χρειαζόταν, για επένδυση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.