Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: «Το ρολόι ήδη μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 26ης Μαϊου»

146

«Η επιστολή Τσίπρα στον Βούτση συνιστά ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη νομοθετική – Ο πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να είχε επιστρέψει την επιστολή Τσίπρα» σημείωσε στην συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος

«Οι ευρωεκλογές, αν δεν έχουν γίνει μέχρι τότε εθνικές εκλογές, εξυπακούεται ότι θα είναι η μητέρα των μαχών» τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ και επανέλαβε την εκτίμηση του ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο. «Το ρολόι ήδη μετρά αντίστροφα για όλους μας για τις εκλογές της 26ης Μαϊου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη μάχη του σταυρού που ατύπως και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους: «Κατανοώ τη μάχη του σταυρού καθώς γνωρίζετε ότι την έχω δώσει πολλές φορές. Ωστόσο θέλω να θυμίσω ότι την επομένη μέρα των εκλογών, τη σειρά εκλογής τη θυμούνται μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Και για μένα αυτή η σειρά δεν έχει καμία σημασία στην αξιολόγησή μου για τη διακυβέρνηση της χώρας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι αυτό που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το να μοιράζουμε την πίτα των σταυρών μεταξύ μας είναι να προσελκύσουμε κοντά μας πολίτες που δεν μας είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Γι’ αυτό και ζητώ απ’ όλους μέτρο και εφιστώ σε όλους την προσοχή».

Σε ότι αφορά τον κανονισμό της Βουλής και τους 6 βουλευτές που με την ψήφο τους αποφάσισαν να στηρίξουν την κυβέρνηση, κοινή ήταν η εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ και των τομεαρχών ότι ο κ. Βούτσης θα έπρεπε να έχει επιστρέψει τις επιστολές, του πρωθυπουργού ως ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη νομοθετική, όσο και τις επιστολές των 6, οι οποίες, σύμφωνα με τον Γεραπετρίτη «δημιουργούν μια παρασυνταγματική δομή που δεν έχει προηγούμενο στη διεθνή κοινοβουλευτική ιστορία.

«Είναι αδιανόητο βουλευτές να εκχωρούν εν λευκώ την ψήφο τους σε άλλο κόμμα από αυτό που ανήκουν. Η πράξη τους και μόνο καταλύει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη και κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών και θα όφειλε αμέσως ο ΠτΒ να τις επιστρέψει ως απαράδεκτες» επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το κλίμα ήταν και η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες επεσήμανε: «Αυταρχικοί αρχηγοί έχουν περάσει πολλοί στα πολλά χρόνια που είμαι βουλευτής, δεν έχει υπάρξει όμως ποτέ κάποιος που αποτόλμησε να ζητήσει εγγράφως την παράδοση της συνείδησής τους εν λευκώ για νομοσχέδια που θα φέρει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.