Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης σε Γερμανό υπουργό Εξωτερικών: Θα μειώσω την φορολογία

134

Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε την απόφαση του, αν και όταν κερδίσει τις εκλογές, να προχωρήσει στην μείωση της φορολογίας, άμεσα.

Μετά την, σε φιλικό κλίμα συνάντηση, ο κ.Μητσοτάκης έκανε της εξής δήλωση:

«Με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σολτς δεν συζητήσαμε για το παρελθόν, αλλά συζητήσαμε για το μέλλον. Για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πως μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Για το πως τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω. Πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Για το πως η χώρα θα γίνει -επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Όποια ρύθμιση και αν δώσουμε στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετή, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να μην είναι επαίτης της Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, την διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.