Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η Υγεία

86

Το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συζήτησε με τη διοίκηση, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε την Ογκολογική Κλινική και συνομίλησε με ασθενείς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ. Μητσοτάκη, το νοσοκομείο «Μεταξά» είναι το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο των Βαλκανίων. Διαθέτει 410 κρεβάτια και πραγματοποιεί περίπου 3.500 χειρουργεία το χρόνο. Σήμερα, το 30% των κρεβατιών είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, από τα 6 συνολικά χειρουργεία λειτουργούν τα 4, ενώ τα 6 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν με δυσκολίες. Μεγάλο αγκάθι για το νοσοκομείο αποτελεί το γεγονός ότι 5 κρεβάτια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας παραμένουν εκτός λειτουργίας. Οι γιατροί τόνισαν την έλλειψη μηχανημάτων και εξιδεικευμένου προσωπικού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να κάνει τη συνηθισμένη αντιπολίτευση του κλασικού εντοπισμού των προβλημάτων αλλά να δώσει έμφαση στο τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής.

«Και, κυρίως, να δούμε πώς νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστικά κεντρικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν να επιτελέσουν καλύτερα τον ρόλο τους. Αυτός είναι ο λόγος της δικής μας παρουσίας», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό, υπογράμμισε πως γιατροί και νοσηλευτές επιτελούν το καθήκον τους σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Παράλληλα μιλώντας για τα κενά στα νοσοκομεία είπε ότι «οι προσλήψεις αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει» και πρόσθεσε: «Σε ένα στενό δημοσιονομικό περιβάλλον, με αυστηρούς περιορισμούς στη σχέση προσλήψεων και αποχωρήσεων, το Κράτος πρέπει να θέτει προτεραιότητες στις προσλήψεις. Και για εμάς οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε αυτήν την κατεύθυνση ελπίζω να κινηθεί και η Κυβέρνηση και σίγουρα θα κινηθούμε εμείς την επόμενη μέρα. Να θυμίσω ότι υπήρχε προγραμματισμός προσλήψεων από το 2015 όταν αποχώρησα από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο χώρος της Υγείας, ήταν πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.