Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης προς κυβέρνηση: Είστε κακός εφιάλτης που τελειώνει

27

Την αναγκαιότητα των εκλογών υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην «κυβέρνηση – αλαλούμ», όπως την αποκάλεσε, με αφορμή τα «παιδαριώδη τερτίπια» κατά την κύρωση από τη Βουλή της σύμβασης με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά.

«Πλησιάζει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα σας εγκαταλείψει για πάντα στο χθες και θα σας θυμάται σαν ένα κακό εφιάλτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε τη συμφωνία με την κινεζική εταιρία, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ σημαντική συμφωνία για την ελληνική οικονομία».

«Όμως, με τα παιδαριώδη τερτίπια σας, την ακυρώσατε πολιτικά», είπε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη. «Διασύρετε τη χώρα. Υπονομεύετε οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα στην πατρίδα μας. Έτσι, με τον απίθανο ερασιτεχνισμό σας διώχνετε επενδύσεις, διώχνετε δουλειές. Στερείτε από τους ανέργους, Έλληνες και Ελληνίδες, κάθε προοπτική, κάθε ελπίδα να βρουν κάποτε δουλειά».

«Ο κ. Τσίπρας και συνολικά η κυβέρνηση», πρόσθεσε, «είναι η επιτομή της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας. Σε μια εποχή που η προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της χώρας, εσείς κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να διώξετε και τους λίγους επενδυτές, που επιμένουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Και ταυτόχρονα θέτετε σε κίνδυνο τις σχέσεις της χώρας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με πολλή προσπάθεια, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ όλα αυτά γίνεται για να κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη «το χατίρι σε μια δράκα συνδικαλιστών», αδιαφορώντας για το γεγονός ότι «αυτή η συμπεριφορά δεν εκθέτει μόνο εσάς, εκθέτει συνολικά τη χώρα». Υπενθυμίζοντας όσα έλεγε για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) ο νυν υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, τον ρώτησε εάν πιστεύει ακόμη όσα έλεγε και αν έχουν σχέση με εκείνα που υποστηρίζει στο Κοινοβούλιο.

«Τα πάντα για μερικές στιγμές εξουσίας…»
«Δέχομαι κάποιος να διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική, να το δηλώνει ανοικτά και να κάνει αυτό που οι κανόνες της πολιτικής ηθικής ορίζουν. Να πηγαίνει σπίτι του υπερασπιζόμενος τα πολιτικά πιστεύω του και τις αρχές του», είπε προσθέτοντας: «Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι δήθεν ιδεολόγους, που από τη μία πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος, και από την άλλη κάνουν τα πάντα για μερικές ακόμη στιγμές εξουσίας στους υπουργικούς θώκους».

Επισημαίνοντας ότι «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ανέχεται μια σύμβαση που έχει υπογραφεί με παρόντα τον πρωθυπουργό να τροποποιείται μονομερώς από την ελληνική πλευρά», επιτέθηκε, εκ νέου στην κυβέρνηση, τονίζοντας: «Δεν μπορείτε να τορπιλίζετε με το χειρότερο δυνατό τρόπο μια συμφωνία που αναβαθμίζει τη θέση της χώρας, προωθεί τα συμφέροντά της και συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σε μια εποχή που η εγχώρια επιχειρηματικότητα δοκιμάζεται από τις συνεχόμενες αποτυχίες σας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η οικονομία έχει ανάγκη από σταθερότητα και ηρεμία και όχι από μια κυβέρνηση που, όταν λέει άσπρο, εννοεί μαύρο και νομοθετεί γκρίζο». Τονίζοντας τη σημασία της προσέλκυσης επενδύσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις πράξεις της δυναμιτίζει το επενδυτικό κλίμα και οδηγεί σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. «Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται. Όλοι, ακόμη και αυτοί που εξαπατήθηκαν από τις λαϊκίστικες υποσχέσεις σας, αντιλαμβάνονται τη ζημιά που προκαλέσατε», συνέχισε.

«Όταν λέγαμε ότι, όχι μόνο δεν θέλετε, αλλά και ότι δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις, εννοούσαμε αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα», είπε ακολούθως. Κάνοντας δε λόγο για «κυβέρνηση αλαλούμ», υποστήριξε ότι «κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει γιατί η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά χρειάζεται εκλογές για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα που γεννά κάθε κυβερνητική πράξη».

«Σήμερα είναι περισσότερο παρά πότε απαραίτητη μια κυβέρνηση που θα μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη μετά λαϊκισμό εποχή», είπε και κατέληξε: «Μια κυβέρνηση, που με σοβαρότητα, εργατικότητα και υπευθυνότητα, θα βάλει τα θεμέλια για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας. Πλησιάζει, όμως, η ώρα που ο ελληνικός λαός θα σας εγκαταλείψει για πάντα στο χθες και θα σας θυμάται σαν ένα κακό εφιάλτη».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.