Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Οι κουκουλοφόροι φοβούνται μην τους δολοφονήσει ο Σαμαράς;

72

Με μία αιχμηρό τρόπο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις καταθέσεις των τριών υπό προστασία μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«Θέλω να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα που έχουν όλοι οι πολίτες. Αυτοί οι τρεις κουκουλοφόροι που δέχθηκε η Δικαιοσύνη να καταθέσουν ανώνυμα, τι ακριβώς φοβούνται; Ότι θα τους δολοφονήσει ο κ. Πικραμμένος ή ο κ. Σαμαράς; ‘H ότι θα τους δείρει ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Στουρνάρας;», ανέφερε χαρακτηριστιστικά

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε, ότι «το αδίκημα της ενδεχόμενης απιστείας έχει παραγραφεί και κατηγορούνται 10 πολιτικά πρόσωπα με τρεις ανώνυμες μαρτυρίες. Η ίδια η πρόταση αποτελεί έκθεση νομικών ιδεών καθώς οι κατηγορίες δεν στοιχειοθετούνται. Πρόκειται για πρωτοφανή πράγματα. Η κυβερνητική μεθόδευση επιδιώκει να τους διασύρεί. Τίποτα δεν στοχεύει στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο μόνος λόγος που θα υπερψηφίσουμε την πρόταση για προανακριτική είναι για να δείξουμε ότι επιμένουμε να πεέσει φως στο παρακράτος».

Απαίτησε, ακόμα, «να κληθούν οι μάρτυρες να καταθέσουν και κατ’ αντιπαράταση με τους τάχα κατηγορούμενους. Αν φοβούνται τόσο πολύ ας έρθουν να επαναλάβουν τις μαρτυρίες τους ακόμα και φορώντας κουκούλα. Να έρθουν να καταθέσουν στη Βουλή μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν. Είναι θεσμικά αδιανόητο να μην δοθεί η δυνατότητα σε όσους κατηγορούνται να υπερασπιστούν τους ευαυτούς τους».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τον κάλεσε «να μην τολμήσει να κλείσει την προανακριτική χωρίς να έρθουν όλα στη Βουλή με διαφανείς διαδικασίες. Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες δεν υπάρχει σε μια δημοκρατία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.