Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Η αγωνία των πολιτών για τη παγκοσμιοποίηση έφερε Brexit

43

Στην αυξανόμενη ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών, «που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους», αποδίδει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ο κ. Μητσοτάκης επικαλούμενος και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία που, όπως είπε, «απέδειξε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες», υπογράμμισε την υποχρέωση των πολιτικών ηγετών «να οδηγήσουμε τα έθνη μας, αλλά και την Ε.Ε., σε μία νέα περίοδο του μετά – λαϊκισμού στην πολιτική»

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η απόφαση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.  ήταν ατυχής, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε.

Τώρα εξαρτάται από τη Βρετανική Κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε.

Αλλά αποτελεί και ευθύνη των υπόλοιπων 27 κρατών – μελών να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της Ένωσης.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτό που φάνηκε από το δημοψήφισμα είναι ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες, που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους.

Είναι υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (E.P.P.) να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, γιατί είναι  προβληματισμοί απόλυτα θεμιτοί.

Την ίδια στιγμή, το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία απέδειξε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Είναι υποχρέωση των πολιτικών ηγετών να οδηγήσουμε τα έθνη μας, αλλά και την Ε.Ε., σε μία νέα περίοδο του μετά – λαϊκισμού στην πολιτική».

Τα σχόλια είναι κλειστά.