Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης για Τσίπρα: Είναι ο πρωθυπουργός βίας και ανομίας

2.156

Επίθεση στην κυβέρνηση από τον αρχηγό της ΝΔ μετά την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη – «Ο κ. Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν»

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, που αποχωρούσαν από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου, για την οποία ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι «είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με τον επικεφαλής των ΜΑΤ για να του εκφράσει τη συμπαράστασή του αλλά και για να τον διαβεβαιώσει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προστατεύσει και θα στηρίξει την αστυνομία.

«Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός των φόρων και του ψέματος αλλά και ο πρωθυπουργός της βίας και της ανομίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών μονάδων, ότι δεν διώκει φιλικές της «συλλογικότητες» και «κάθε λογής Ρουβίκωνες».

Στο ίδιο πλαίσιο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει παραδώσει ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες» και επισήμανε ότι «Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον προσωπικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν».

«Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες: Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσω τη νομιμότητα στη χώρα. Ώστε να φέρουμε ξανά την ηρεμία στην καθημερινότητα και την αισιοδοξία σε κάθε Έλληνα πολίτη» κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Η δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Μίλησα σήμερα με τον επικεφαλής τους. Δεν του εξέφρασα απλά τη συμπαράστασή μου. Τον διαβεβαίωσα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προστατεύσει και θα στηρίξει την αστυνομία. Και θα την αφήσει επιτέλους να κάνει τη δουλειά της. Και αυτό το μήνυμα θέλω να το ακούσουν όλες οι γυναίκες και οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας.

Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός των φόρων και του ψέματος αλλά και ο πρωθυπουργός της βίας και της ανομίας. Η κυβέρνηση προκλητικά ανέχεται τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων. Ούτε τις διώκει, ειδικά όταν πρόκειται για τις φιλικές της «συλλογικότητες» και τους κάθε λογής Ρουβίκωνες. Έχει παραδώσει ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες. Έχει αφήσει τα πανεπιστήμιά μας να μετατραπούν σε γιάφκες και ορμητήρια παραβατικών ομάδων στο όνομα δήθεν της προστασίας του ασύλου.

Η ασφάλεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Ο κ. Τσίπρας είναι πλέον προσωπικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν. Δεσμεύομαι απέναντι στους πολίτες: Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσω τη νομιμότητα στη χώρα. Ώστε να φέρουμε ξανά την ηρεμία στην καθημερινότητα και την αισιοδοξία σε κάθε Έλληνα πολίτη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.