Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης για επιλογή Φαμπρ: Ο Τσίπρας αποδέχτηκε τον αφελληνισμό του Ελληνικού Φεστιβάλ

173

Την έκπληξη και την λύπη του για τις αποφάσεις του υπουργού Πολιτισμού και της κυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την κατάργηση της παρουσίας Ελλήνων δημιουργών στο Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου. Ενώ παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «αποδέχτηκε τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού, αλλά και τουριστικού προϊόντος, έστω και με όρους εξευτελιστικής ποσόστωσης»

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι το ακόλουθο:
«Το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, για σχεδόν 60 χρόνια, αγκαλιάζει και αναδεικνύει διεθνώς την ελληνική πολιτιστική δημιουργία.

Μέσα από αυτόν το θεσμό ουσιαστικά αναπαράγεται, εξελίσσεται και μεταδίδεται στις επόμενες γενιές το αρχαίο ελληνικό θέατρο. Κυρίως όμως τροφοδοτείται η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Με έκπληξη, αλλά κυρίως με λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μπαλτάς, προχωρά ανάμεσα στα άλλα και στην κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού, αλλά και τουριστικού προϊόντος, έστω και με όρους εξευτελιστικής ποσόστωσης.

Έστω και τώρα, ζητώ από τον κ. Τσίπρα να αναιρέσει αυτήν την άστοχη και πρωτοφανή απόφαση.

Το Ελληνικό Φεστιβάλ θα πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει διεθνώς τον ελληνικό πολιτισμό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.