Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης, Γεννημάτα, Ανδρουλάκης στη Μάνδρα: Στο «κάστρο» του ο Τσίπρας δεν πλησιάζει

67

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, στις πληγείσες περιοχές της Μάνδρας, κοντά στους ανθρώπους που έχασαν μέλη της οικογένειάς τους, τις περιουσίες τους, τα ίδια τους τα σπίτια. Σήμερα το πρωί, οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πήγαν μαζί, σε μια κίνηση συμβολισμού, στα σημεία εκείνα που οι άνθρωποι θρηνούν. Μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έμεινε μακριά: Περιορίστηκε σε ένα διάγγελμα από τηλεοράσεως προς τους πολίτες, μένοντας στην ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου.

 

Περιορίστηκε σε μια σύσκεψη στο Μαξίμου, που είχε ήδη ολοκληρωθεί λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα και έδωσε εντολή σε όλες τις δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή, ενώ η κατάσταση χαρακτηρίστηκε «πρωτοφανώς δύσκολη» και «θεομηνία που δεν έχει προηγούμενο»… Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μάλιστα πως όταν γίνει η καταγραφή των υλικών ζημιών, θα ανακοινωθούν και τα μέτρα στήριξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση, ζήτησε να μάθει ποιες ενέργειες έχουν γίνει από το πρωί, όπως και τι μέτρα έχουν ληφθεί για τις επόμενες ώρες. «Εξυπακούεται ότι δεν ήρθα εδώ για να καταλογίσω ευθύνες, αλλά για να έχω μια πλήρη εικόνα γι αυτήν την ανείπωτη τραγωδία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε πληροφόρηση και για τα δύο βασικά αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Πέραμο και την Μάντρα. «Δυστυχώς έχουν κολλήσει λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας» απάντησαν οι εκπρόσωποι των φορέων, ενώ σε ερώτηση του Προέδρου της ΝΔ για τη σύσκεψη που είχε γίνει προ εννιά ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής στην οποία είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι μετέχοντες στη συνάντηση υποστήριξαν ότι είχαν γίνει όλες οι προληπτικές ενέργειες.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε σημερινή δήλωσή της προέτρεψε την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει το φετινό πλεόνασμα στους πληγέντες στη δυτική Αττική». «Πρέπει να είναι άμεσα και γενναία. Εισοδηματικές ενισχύσεις, αναστολή της πληρωμής των οφειλών νοικοκυριών και επαγγελματιών προς το κράτος και τις τράπεζες (πχ. ΕΝΦΙΑ, αναστολή πλειστηριασμών), και ότι άλλο χρειαστεί. Αν δεν υπάρχουν άλλοι πόροι, να αξιοποιηθεί το φετινό πλεόνασμα της υπερφορολόγησης.Αντίστοιχα μέτρα πρέπει να ληφθούν και για τις καταστροφές της Σύμης, με πρώτο μέτρο την αναστολή της επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.