Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε τη μειονότητα της Αλβανίας αρχές του νέου χρόνου

137

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας για τις εξελίξεις στο θέμα της αυθαίρετης υφαρπαγής μεγάλων εκτάσεων στην παραλιακή ζώνη

Επίσκεψη στα χωριά Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (EEM) στην Αλβανία, θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητοστάκης, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό στον πρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Χιμάρας κ.Φρέντη Μπελέρη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Ο κ.Μπελέρης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της αυθαίρετης υφαρπαγής μεγάλων εκτάσεων στην παραλιακή ζώνη της Χιμάρας, που ανήκουν σε ομογενείς, μετά την τελευταία προκλητική απόφαση της κυβέρνησης Ράμα να τις παραχωρήσει προς αξιοποίηση στο υπουργείο Τουρισμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα αποστείλει εκ νέου νέα επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, για τις προκλητικές μεθοδεύσεις των Τιράνων κατά της μειονότητας.

Κατά τις πρόσφατες εργασίες του 12ου συνεδρίου της Ν.Δ. ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε και στο θέμα των συνεχιζόμενων αλβανικών προκλήσεων, κάνοντας αναφορά σε “αδέλφια της Βορείου Ηπείρου” που περνούν δύσκολα. “Στο ζήτημα αυτό δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου. Να γνωρίζει η γειτονική χώρα ότι αν θέλει να κρατήσει ζωντανή την προοπτική της να γίνει κάποια στιγμή μέλος της Ε.Ε. -κάτι το οποίο όλοι το επιθυμούμε- είναι μια πορεία στην οποία καμία έκπτωση από την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων δεν χωρά. Το μήνυμα, λοιπόν, αυτό είναι ξεκάθαρο, απευθύνεται προς όλους, απευθύνεται προς τις γειτονικές χώρες και απευθύνεται προφανώς και προς την ίδια την Ε.Ε. που αποτελεί τον τελικό θεματοφύλακα και κριτή της πορείας προσέγγισης με την Ευρώπη όλων των υποψηφίων προς ένταξη χωρών” τόνισε συγεκκριμένα ο κ.Μητσοτάκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.